Grote belangstelling voor lezing Hans Böhm in Maastricht

Categorie: Algemeen Nieuws

2018Bohm1novDe lezing over WK-matches door Hans Böhm vond afgelopen donderdag in Maastricht plaats onder grote belangstelling.

Böhm was uitgenodigd om een lezing te geven over WK-matches, dit naar aanleiding van de komende match om het wereldkampioenschap tussen Carlsen en Caruana.

Wereldkampioen Magnus Carlsen en uitdager Fabiano Caruana beginnen op 9 november in Londen aan hun tweekamp om het wereldkampioenschap. Een krachtmeting tussen de beste spelers van de wereld; ze staan momenteel op de plaatsen 1 en 2 van de wereldranglijst. Ze spelen een match over twaalf partijen. Bij gelijke stand wordt de match beslist met versneld speeltempo: eerst rapid en als het dan nog gelijk is snelschaken.

Lezing op 1 november

IM Hans Böhm, een van de bekendste schakers van Nederland, weet heel veel over de geschiedenis van het WK. Op donderdag 1 november gaf hij een lezing in Maastricht. Hij deed dit op uitnodiging van Magnus Mosa, een initiatief van enkele schaakenthousiastelingen onder leiding van Hans Hoornstra in Maastricht die dit seizoen allerlei activiteiten organiseren om het schaken onder zowel jeugd als volwassenen te bevorderen.

Hans Böhm nam de bezoekers mee naar de-WK matches van het verleden zoals Spassky-Fischer, Kortchnoi-Karpov en Kasparov-Karpov en natuurlijk blikte hij vooruit naar de WK-match van Carlsen en Caruana in Londen. Na afloop werd er nog lekker geschaakt. De lezing stond open voor iedereen en vond plaats in het thuislokaal van Magnus Mosa, De Nuie Zaol in sporthal De Geusselt in Maastricht. De belangstelling was zeer groot.

Speel je eigen match

Aan deze lezing was nog iets gekoppeld. Magnus Mosa heeft het plan opgevat om iedereen de gelegenheid te geven om 'n soort eigen WK-match te spelen, ieder speelt dan een reeks partijen op drie opeenvolgende donderdagen tegen steeds dezelfde tegenstander van ongeveer gelijke speelsterkte. Schaakmatches zijn gevechten van man tegen man en maken een belangrijk deel uit van de schaakgeschiedenis. Toch speelt een doorsnee clubschaker zelden tot nooit een match. Grijp deze kans om deze unieke discipline van het schaakspel te beleven! Er zijn op dit moment al de volgende zeven matches gepland.

1. Hein de Boer – Rene Chappin
2. Frank Clevers – Rezar Domínguez
3. Bas Pasterkamp – Reinier Overtoom
4. Maarten van Laatum - Hans Hoornstra
5. Philippe Ramaekers – Ronald Nelissen
6. Dientje Knuit – Mano Deckers
7. Juan Pablo De Mey - Gino de Mon

Aanmelden kan nog via Aanmelden.

Iedereen mag meedoen

De daadwerkelijke match bestaat uit drie sessies. Men begint met de barrage op 8 november. Mocht de match in het vervolg gelijk eindigen, dan is de winnaar van de match degene die de barrage heeft gewonnen. De barrage bestaat uit twee rapidpartijen en daarna 10 snelschaakpartijen. Op deze avond wordt ook geloot voor de kleur van de eerste matchpartij de week erop.Programma:

Donderdag 8 november: Eerste sessie (barrage)

Donderdag 15 november: Tweede sessie (eerste matchpartij)

Donderdag 22 november: Derde sessie (tweede matchpartij)

Meer informatie?

Voor meer informatie zie

website Magnus Mosa

website Chessbase

website WK Londen 

DELEN VIA:

Geen reacties op “Grote belangstelling voor lezing Hans Böhm in Maastricht”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User