'Grootmeester worden, dat moet zeker wel lukken', zegt Max bij Omroep Venlo

Categorie: Algemeen Nieuws

"Mijn minimale doel is grootmeester worden. Ik denk dat dat zeker wel moet lukken. Ik denk ook dat ik er al bijna ben. En daarna zien hoe goed ik nog kan worden, hoe hoog ik in de top kan komen in Nederland en in de wereld."

Dat zijn de woorden van Max Warmerdam (18 jaar) uit Tegelen in het programma 'Sporter in Beeld' van Omroep Venlo. 

Naar aanleiding van de topprestatie van Max in het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee ging Omroep Venlo op bezoek bij Max tijdens de clubavond van de Venlose Schaak Vereniging.

Max won in Wijk aan Zee de TOP Tienkamp met 7 uit 9 en een TPR van 2625. Dit was zijn beste resultaat ooit. Als groepswinnaar heeft Max nu het recht verworven om volgend jaar bij de Challengers mee te doen (de op één na hoogste groep van het toernooi; de groep onder de wereldtop). 

In het portret van bijna 2 minuten in het programma 'Sporter in Beeld' komt Max royaal aan het woord. Hij vertelt bijvoorbeeld sinds wanneer hij schaakt, van wie hij het geleerd heeft, waarom hij het zo graag doet en ook wat zijn doelstelling is. Hij is nu Internationaal Meester, maar wil graag grootmeester worden, de hoogste titel in het schaken. Hij voegt daar aan toe: "En daarna zien hoe goed ik nog kan worden, hoe hoog ik in de top kan komen in Nederland en in de wereld."

Voor een artikel op de website van Omroep Venlo, waar ook het programma bekeken kan worden, klik hier

DELEN VIA:

Geen reacties op “'Grootmeester worden, dat moet zeker wel lukken', zegt Max bij Omroep Venlo”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User