Gouden bondsspeld voor Wim Berden ('t Stokpaardje)

Categorie: Algemeen Nieuws
Wim Berden ontvangt de gouden bondsspeld.
Wim Berden ontvangt de gouden bondsspeld.

Wim Berden uit Grathem is zaterdag jl. onderscheiden met de gouden bondsspeld.

Dhr. Berden ontving de speld bij gelegenheid van zijn 50-jarig bondslidmaatschap tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van zijn vereniging 't Stokpaardje in Maasbracht. De speld werd uitgereikt door LiSB-voorzitter Walter Kunstek.

Vanaf de oprichting lid

Wim Berden is vanaf de oprichting (15-11-1972) lid van ’t Stokpaardje. Deze vereniging heette de eerste jaren S.V. Linne. Hij is nog de enige van de mannen van het eerste uur. Wim was al heel vroeg heel actief. Hij zette zich in voor de jeugd en was secretaris. Er is in het archief van de LiSB nog een brief uit 1973 bewaard gebleven. Voor die brief klik hier.

Wim Berden toernooi

Wim is erelid van ’t Stokpaardje. 

Sinds het 40-jarig jubileum van ’t Stokpaardje is er een toernooi naar hem vernoemd, het jaarlijkse Wim Berden Rapidtoernooi.

Resultaten

Wim is ook een verdienstelijk schaker. Hij eindigde 18x (!) bij de beste 3 van het Open Kampioenschap dat al 50 jaar bestaat en sinds 2005 onder de naam Open Kampioenschap van Midden-Limburg wordt gespeeld. Van die 18 keer werd hij 5 keer winnaar.

Bij het clubkampioenschap komt zijn naam nog vaker voor. Hij kwam maar liefst 33x (!) bij de beste 3. Van al die keren was hij 7x de nummer één, dus 7x clubkampioen.

Artikel over a6

In 2008 plaatste schaakcolumnist Frank Clevers in De Limburger een artikel over de voorliefde van Wim Berden voor de zet 1.... a6 met zwart.

Voor dat artikel klik hier

Jubileumviering

SV 't Stokpaardje vierde zaterdag jl. het 50-jarig bestaan met een besloten feest voor de leden en hun partners. Deze feestdag begon om 14:00 uur in het clublokaal met koffie en vlaai. Voorzitter Arie Schakel opende de bijeenkomst met een historisch overzicht over het reilen en zeilen van de vereniging. Hierna ontving Wim Berden de bondsspeld. Het volgende onderdeel was een boottocht over de Maas met de boot van het Maas Binnenvaart Museum. Schipper Jan gaf tekst en uitleg. Rond 16:30 uur was men terug bij het museum en kreeg het gezelschap een rondleiding door het museum. Hierna volgde in het clublokaal een aperitief en een heerlijk buffet.

Artikel in 't Waekblaad

In huis-aan-huis nieuwsblad 't Waekblaad is een artikel geplaatst over de 50-jarige vereniging.

Voor dat artikel klik hier

Op de foto hieronder: Wim Berden tijdens de boottocht. Op de onderste foto Wim Berden en voorzitter Arie Schakel. 

DELEN VIA:

Eén reactie op “Gouden bondsspeld voor Wim Berden ('t Stokpaardje)”

  1. woensdag 16 november 2022 11:46

    Wim, van harte proficiat! Ik heb 12 (!) partijen met 1 e4;a6 in mijn database staan. 

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User