Gerrit de Wit overleden

Categorie: Algemeen Nieuws
Gerrit de Wit (foto uit 2018).
Gerrit de Wit (foto uit 2018).

Op 86-jarige leeftijd is Gerrit de Wit uit Maasbracht overleden.

Gerrit speelde vorige maand nog in de LiSB-competitie op het eerste bord van zijn vereniging 't Stokpaardje.

Behalve van 't Stokpaardje is hij ook lid geweest van 't Pionneke in Roermond en de Aaj Pionne in Roermond.

Gerrit was al in de jaren '70 actief. Bij 't Stokpaardje was hij bestuurslid, o.a. ook enkele jaren voorzitter. Hij was een sterk clubschaker. Hij werd eenmaal clubkampioen van 't Stokpaardje en won vier keer het Open Kampioenschap van Midden-Limburg.

Ook deed hij vaak mee aan het Limburgs kampioenschap voor veteranen (60-plussers). Hij werd vier keer Limburgs veteranenkampioen en werd daarnaast ook nog acht keer 2e of 3e.

Gerrit was al een tijd ernstig ziek. De afscheidsdienst is op zaterdag 10 december om 13:30 uur in de aula van crematorium Tussen de Bergen, Kitskensdal 60, Roermond. We wensen zijn familie veel sterkte met het dragen van dit verlies.

DELEN VIA:

Eén reactie op “Gerrit de Wit overleden”

  1. vrijdag 09 december 2022 17:31

    En dan word je toch nog verrast. Onlangs was Gerrit nog aanwezig bij de tweede ronde van het Wim Berden toernooi in Maasbracht. We wisten dat Gerrit ernstig ziek was en dat de vooruitzichten niet best waren. Toch hij speelde zijn partijen nog met grote inzet. En met hoge kwaliteit. Het leek wel of hij beter aan het schaken was de laatste tijd. Gerrit stond dan ook in de kopgroep van het toernooi. 

    Vele jaren heb ik Gerrit mogen kennen als een groot liefhebber van het schaken. Vele malen bezocht hij het Nunhems toernooi van SV Leudal. En natuurlijk kwamen we Gerrit ook tegen op andere schaakgelegenheden. Gerrit was een opvallend schaker die vaak ook in zijn partijen graag de nodige complexiteit in de partijen wist te brengen.

    We gaan hem missen. Nu al. Het Wim Berden Toernooi is nu al van een groot Midden-Limburgs schaker ontdaan.

    Veel sterkte aan familie. 

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User