Geert Hovens uit Tegelen nu actief als SchaakEnterTrainer

Categorie: Algemeen Nieuws

Geert Hovens uit Tegelen is sinds kort actief als SchaakEnterTrainer.

Op de fotocollage zien we een foto van Geert (zijn profielfoto op LinkedIn) en zijn favoriete outfit die hij draagt als SchaakEnterTrainer. Tevens zien we enkele creatieve objecten op het schaakbord. "Schaken is vooral spelen", vindt Geert.

Geert staat nu bij de KvK officieel als SchaakEnterTrainer ingeschreven.

Erg leuk toch? We hebben Geert gevraagd of hij het wilde toelichten.

We ontvingen van hem onderstaand artikel.

Ruim zeven jaar geleden nam ik afscheid van het  accountancyvak. Ik wilde in relatieve rust vanuit een nieuw startpunt onderzoeken wat ik nu echt wilde. Ik begon me een beetje in de sociale media te verdiepen. Ik liet een website maken getiteld: www.utsnijdthout.nl. Met een filosofie erachter en ik begon met columns en gedichten te schrijven. Door een vriend aangespoord, begon ik met een studie aan de net opgerichte Hogeschool voor Toegepaste Filosofie. Dit was het helemaal voor mij, dacht ik toen. Ik leerde nieuwe mensen kennen en besloot de richting onderwijs te kiezen. Tegelijk gaf ik schaakles aan de Toermalijn in Tegelen met ondersteuning van Chessity, dat toen nog in de kinderschoenen stond. En later begon ik ook met schaaklessen op de Talentencampus in Venlo.

Eind 2017 besloot ik om de studie aan de HTF niet af te maken. Stagelopen op een middelbare school elders in het land zag ik niet zitten. Ik besloot toen vol voor de schaakinstructie op de basisschool te gaan. In 2019 begon ik ook bij de Groeneveldschool in Venlo en vanaf dit jaar zijn daar de Zuidstroom in Venlo en de Synergieschool in Roermond bijgekomen.

Het vermogen om de opzet van de lessen strak gestructureerd te houden en de inhoud leerzaam en luchtig, leidde ertoe dat ik de volgende stap durfde te zetten. En op 12-11-21 was het zover:

(ik vervolg met een soort feuilleton van korte stukjes waarin ik steeds meer vertel over hetgeen mij nu bezighoud, u kunt ze terugvinden op mijn LinkedIn account)

#Schaaktrainer#Entertainer

Leidt tot de combinatie of conclusie

Ik word #SchaakEnterTrainer .....maar nee want ik ben het eigenlijk al.

De startdatum van mijn onderneming is een palindroom en diegenen die mij een beetje kennen weten: dit is geen toeval. Eerder met voorbedachte rade zo gekozen.

De mooie combi op de foto is mijn favoriete outfit. Niet gekocht maar gekregen. Gaandeweg begint het de kinderen in de groepen op te vallen. 'Ik wil ook zo'n hemd', zei laatst een jongen. Ook heb ik een zilverkleurig koffertje. Inhoud: fiches, dobbelstenen, kaartjes met spelvarianten en geheugensteuntjes . Schaken is vooral spelen. Of, zoals een meisje dit bijzonder fraai opschreef: jongleren met stukken.

Schaakentertrainen

werkwoord

betekenis: op een luchtige en leerzame manier schaaklessen verzorgen

Het zal wel altijd een gevecht blijven tussen trainen en entertainen. Ik kan zomaar een nieuwe schaakvariant bedenken. De koning is al oud, zijn dame is overleden en hij moet zich verplaatsen met een rollator. En dat op het schaakbord. Als je dat op de schaakclub (in Tegelen) bij de jeugd uittest, is het lachen, gieren en brullen. Maar ook toont zich de jeugd bijzonder creatief. Daar doe je het voor. De pretlichtjes in de ogen.

Het feuilleton wordt vervolgd op LinkedIn. Ook op Facebook schrijf ik regelmatig stukjes. En het is onvoorstelbaar hoe hard het gaat in die paar weken. De tijd is er rijp voor. Het schaakvirus.

DELEN VIA:

Geen reacties op “Geert Hovens uit Tegelen nu actief als SchaakEnterTrainer”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User