Extraatje bij het Limburg Open: match Van Foreest – Shirov

Categorie: Algemeen Nieuws
Alexei Shirov (foto: Twitter @theworldchess)
Alexei Shirov (foto: Twitter @theworldchess)

Het Limburg Open (3 t/m 6 juni in Maastricht) krijgt dit jaar een heel mooi extraatje: een match tussen Jorden van Foreest en Alexei Shirov.

Twee kanjers, twee grote namen in de schaakwereld. Ze staan momenteel respectievelijk 27e en 43e op de wereldranglijst met FIDE-ratings van resp. 2714 en 2691.

Deze spelers met een aantrekkelijke speelstijl zullen voor vuurwerk zorgen. Ofwel: 'Fire on Board' (zoals ook de titel is van een bekend boek van Shirov).

Jorden van Foreest en Alexei Shirov zullen vier partijen spelen: de eerste op vrijdagavond om 19:00 uur en vervolgens op zaterdag, zondag en maandag een partij.

De organisatie van het Limburg Open is ontzettend blij dat deze match toegevoegd kan worden aan het toernooi zodat het Limburg Open nog aantrekkelijker is voor deelnemers, publiek, media en sponsors. De match is mogelijk dankzij een extra donatie van hoofdsponsor Bruls Prefab Beton. Ook is er een nieuwe sponsor: Aevitae in Heerlen.

Jorden van Foreest (22 jaar) is een toptalent en iedereen heeft natuurlijk zijn toernooizege in Wijk aan Zee van vorig jaar nog vers in het geheugen. Alexei Shirov (49 jaar) is voormalig nummer 2 van de wereld en nog altijd supersterk.

Zie ook:

website Limburg Open

DELEN VIA:

Geen reacties op “Extraatje bij het Limburg Open: match Van Foreest – Shirov”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User