Drukbezochte, boeiende training door Fabian Miesen in Maastricht

Categorie: Algemeen Nieuws

De training die Fabian Miesen op donderdag 16 augustus heeft verzorgd in Maastricht, was drukbezocht en boeiend.

Er waren 15 cursisten, een voortreffelijke opkomst.

De training in sporthal De Geusselt in Maastricht was een initiatief van MagnusMosa. Dit is een initiatief van de stichting Limburg Schaakt. Het is erop gericht om in Maastricht een hoogwaardig ontwikkelingsgericht schaakaanbod te leveren. MagnusMosa is geen vereniging: de activiteiten staan open voor alle schaakliefhebbers, van ieder niveau.

De eerste training van dit seizoen was dus op donderdag 16 augustus en werd verzorgd door Fabian Miesen (veelvoudig clubkampioen van de vereniging DJC Stein en speler van CM-niveau). Deze training ging over de zeven basisprincipes van het schaakspel. Fabian nam de cursisten mee in een onderzoek, waardoor je in iedere situatie door middel van het toepassen van de principes tot de juiste zet komt.

Voor een uitgebreide filmreportage van deze avond:

klik hier (foto's en filmpjes)

Training op 23 augustus

De volgende training is op 23 augustus en wordt verzorgd door Maarten van Laatum (gediplomeerd KNSB schaaktrainer). Zijn les gaat over mobiliteit: Hoe mobiel ben jij? Hoe beweeg jij je door het schaakspel? Wat doen je stukken eigenlijk? Je gaat kijken naar de optimale plek voor je stukken. En hoe je gebruik maakt van minder mobiele stukken. De les bestaat uit een uitleg waarbij je zelf mee kan doen. Oefeningen en een voorbeeldpartij.

Kosten zijn 5 euro per avond, waarvoor je twee consumpties krijgt. De twee trainingen kunnen onafhankelijk van elkaar bezocht worden. De inhoud sluit wel op elkaar aan, dus als je beide keren kan: zeker komen. In de lessen wordt gedifferentieerd en hierdoor zijn de lessen interessant voor zowel de sterke clubschaker als de huisschaker.

Er staat nog veel meer op stapel in Maastricht.

Jeugdlessen op vrijdagmiddag

Vanaf medio september worden iedere vrijdagmiddag jeugdlessen verzorgd in sporthal De Geusselt van 17:00 tot 18:00 uur. Docent is 'Meester Ton' (Ton Montforts). De kosten bedragen 2,50 euro per persoon per keer. In heel Limburg geeft hij schaakles op scholen. Hij zal inmiddels duizenden kinderen de beginselen van het spel hebben bijgebracht. Ook in Maastricht en het plezier straalt eraf!

Verder:

vanaf september worden wekelijks schaakaciviteiten aangeboden op de donderdagavond in de sporthal de Geusselt. 

Daarnaast staan er bijzondere evenementen op het programma. Zo kun je bijvboorbeel ten tijde van WK tussen Carlsen en Caruana in november, je eigen WK-match spelen (meerdere partijen tegen een tegenstander van gelijke speelsterkte). Daarnaast zijn er plannen voor het Limburgs Fischer Random Chess toernooi en het Open Maastrichts Kampioenschap. 

De meeste communicatie gaat via een Facebook-groep, langs die weg kun je je ook aanmelden, of op de hoogte blijven. Geen Facebook? Stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

DELEN VIA:

Geen reacties op “Drukbezochte, boeiende training door Fabian Miesen in Maastricht”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User