Derde GM-norm voor Max Warmerdam: grootmeester!

Categorie: Algemeen Nieuws

Max Warmerdam heeft een sterk bezet toernooi in Bassano del Grappa (Italië) gewonnen met 7 uit 9 en zijn derde GM-norm behaald.

Max (20 jaar) is in Limburg lid van twee verenigingen, Venlo en Tegelen.

Max heeft kort achter elkaar twee toernooien gespeeld, allebei in Bassano del Grappa. Eind december haalde hij daar in een toernooi zijn tweede grootmeesternorm (voor een uitgebreider bericht daarover zie Schaaksite).

Van 3 t/m 7 januari heeft hij meegedaan aan een sterk bezet toernooi over 9 ronden met o.a. negen grootmeesters. Max won dit toernooi met 7 uit 9, goed voor een derde grootmeesternorm en daarmee heeft hij nu de titel van grootmeester behaald (officieel moet die in de loop van dit jaar nog toegekend worden door de wereldschaakbond FIDE, maar dat is normaal gesproken een formaliteit).

Zijn eerste norm behaalde Max in de KNSB-competitie 2018/2019, uitkomend voor MuConsult Apeldoorn in de Meesterklasse (score 6,5 uit 9, TPR 2623).

Namens de Limburgse schakers wensen we Max van harte proficiat met deze mijlpaal. Het behalen van de titel grootmeester is voor Limburgse begrippen heel bijzonder, dit is eerder alleen Paul van der Sterren en Martijn Dambacher gelukt.

De partij uit de 3e ronde van het toernooi in Bassano del Grappa, tegen Anna Muetsch, waarin Max al vroeg in de partij zijn dame offerde, is besproken door een van de grootste 'schaak YouTubers' ter wereld en dit filmpje heeft inmiddels al circa 250.000 weergaven. Het filmpje heeft als titel "Greatest Queen Sacrifice of 2021!" Er zijn al 920 reacties bij het filmpje geplaatst. De foto bovenaan in ons bericht is overigens een schermopname van dit filmpje op YouTube.

Voor het filmpje klik hier

Zie ook:

Uitslagen toernooi

Gegevens toernooi

Artikel op Schaaksite

Artikel op Chessbase

Hier onder kan de veelbesproken partij van Max in de 3e ronde tegen Anna Muetsch nagespeeld worden.

DELEN VIA:

Geen reacties op “Derde GM-norm voor Max Warmerdam: grootmeester! ”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User