Daniel Cámpora winnaar eerste cyclus toernooi Maastricht

Categorie: Algemeen Nieuws

De eerste cyclus van het toernooi van Schaakvereniging Maastricht (Limburg League Winter Series Tournament) is beëindigd.

In de hoogste groep werd de eerste cyclus gewonnen door Daniel Cámpora met 4 uit 5. Hij eindigde gelijk met Jozef Simenon, allebei 4 punten. Echter vanwege het onderlinge resultaat is Daniel Cámpora de groepswinnaar.

Er is in de eerste cyclus gespeeld in vier gesloten groepen. Na de eerste cyclus is er promotie en degradatie en worden nieuwe groepen samengesteld. Men kan nu besluiten af te haken, maar er kunnen ook nieuwe spelers instromen.

Partijen worden normaal gesproken op dinsdagavond gespeeld, maar in onderling overleg kan een andere dag gespeeld worden, mits deze partij wel gespeeld wordt voordat de volgende ronde aanvangt. Speeltempo is 1.30 uur met 30 seconden increment per zet.

Hybride opzet

De opzet van het toernooi is hybride. Dat wil zeggen: als de regels van het RIVM het toestaan en de speelzaal open is, kun je je partij spelen in sporthal De Geusselt in Maastricht, het clublokaal van Schaakvereniging Maastricht. Maar als de zaal gesloten is, of een van de spelers is in quarantaine, of neem je liever geen risico of woon je simpelweg te ver weg, dan kun je vanuit thuis online spelen. Mogelijk zit de één thuis en de ander op de club. Sommige personen willen misschien hun tegenstander thuis uitnodigen om daar hun partij met echt hout te kunnen spelen. Met andere woorden: alles is mogelijk.

Uitslagen en standen

Alle uitslagen zijn te vinden op de website van Schaakvereniging Maastricht.

Partij

Hier onder is een leuke partij uit de 4e ronde te zien, deze gaat tussen Jozef Simenon en Maarten van Laatum (1-0). Een interessant spektakel.

DELEN VIA:

Geen reacties op “Daniel Cámpora winnaar eerste cyclus toernooi Maastricht”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User