Buitenschaakspel in Heerlen in gebruik genomen

Categorie: Algemeen Nieuws
Het buitenschaakspel in Heerlen (© foto Luc Lodder)
Het buitenschaakspel in Heerlen (© foto Luc Lodder)

In het centrum van Heerlen is zondagmiddag een groot buitenschaakspel in gebruik genomen.

Afgelopen najaar vroeg de gemeente Heerlen in het kader van het project ‘De Stad Als Speeltuin’ aan haar inwoners hoe de stad aantrekkelijker en speelser gemaakt zou kunnen worden. Voortbordurend op het urban karakter worden een aantal plekken in de binnenstad ingericht als eigentijdse ‘speeltuin’. Met interactieve plekken voor jong én oud, waarbij ontmoeten en beleven de toverwoorden zijn.

Op zondag 24 april werd de eerste plek feestelijk in gebruik genomen. Bij boekhandel van der Velden – van Dam staat nu een groot buitenschaakspel. Wethouder Jordy Clemens verrichtte de opening. Dit trok al meteen veel belangstelling. Ook waren spelers van schaakclubs uit de regio aanwezig.

Naast het grotestukkenspel heeft de vereniging Stadstuin een tafel geplaatst waarop borden zijn geprint. Schaken en dammen in de buitenlucht verbindt jong en oud en mensen van alle komaf. Het bevordert sociale cohesie, het helpt bij integratie, is goed voor mentale gezondheid en zorgt ervoor dat mensen elkaar ontmoeten.

Wie met het buitenschaakspel wil schaken, kan tijdens winkel- openingstijden terecht op Promenade 2 in Heerlen-Centrum. De schaakstukken kunnen opgehaald worden bij Boekhandel van der Velden - van Dam ((Promenade 153 Heerlen).

Fotoalbum

DELEN VIA:

Geen reacties op “Buitenschaakspel in Heerlen in gebruik genomen”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User