Bijzondere manier van schaken: Max Warmerdam geblinddoekt

Categorie: Algemeen Nieuws

Een hele speciaIe manier van schaken was live te zien: met een blinddoek. Achter die doek zat Max.

De Limburgse schaker IM Max Warmerdam speelde op vrijdagavond 1 mei een match van 20 partijen tegen IM Robby Kevlishvili. Eerst een serie van 10 partijen met speeltempo 2 minuten en vervolgens deden ze 10 blindpartijen met bedenktijd van 5 minuten + 2 seconden per zet. Max had een blinddoek om waardoor hij het bord en de stukken niet kon zien. Door middel van typen kon hij de zetten doorgeven die hij wilde spelen. Het programma zei welke zetten er werden gespeeld waardoor hij wist wat er gebeurde.

De uitslag was 15.5 - 14.5 in het voordeel van Robby. Robby had een voordeeltje in het blindgedeelte omdat hij wel het bord en de tijd kon zien, alleen niet de stukken

Twitch (voorheen bekend als Twitch.tv) is een videosite gericht op het streamen van persoonlijke kanalen, waarbij computerspellen de hoofdmoot zijn. Maar ook een ‘game’ als schaken leent zich hier natuurlijk goed voor. Iedereen kan er, via een eigen kanaal, uitzendingen maken over onderwerpen naar eigen keuze, en daar een publiek bij verzamelen.

Max Warmerdam heeft op Twitch de gebruikersnaam ‘xamax2000’.

Ook een andere Limburgse schaker, FM Siem van Dael uit Reuver (16 jaar), is regelmatig live te zien via het kanaal Twitch. Hij heeft als gebruikersnaam ‘simba8’.

Wie naar Twitch gaat, kan in het zoekvenster hun gebruikersnaam intikken en de video’s live bekijken of naderhand terugzien.

DELEN VIA:

Geen reacties op “Bijzondere manier van schaken: Max Warmerdam geblinddoekt”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User