Bericht van de nieuwe voorzitter van Schaakvereniging Maastricht

Categorie: Algemeen Nieuws

previewWe hebben een bericht ontvangen over enkele interne wijzigingen bij de Schaakvereniging Maastricht, waaronder de verhuizing per dinsdag 2 april a.s. naar een ander clublokaal.

We ontvingen dit bericht van Hans Hoornstra, de nieuwe voorzitter van Schaakvereniging Maastricht. Hier onder volgt zijn bericht.

(p.s. de bijgaande foto ontvingen we ter illustratie bij dit ingezonden bericht; deze foto is genomen in sporthal De Geusselt)

Vanaf dinsdag 2 april schaakt Schaakvereniging Maastricht in een ander clublokaal en wel in een zaal in sporthal de Geusselt, Olympiaweg 68, 6225 XX Maastricht. Hier is elke dinsdag clubavond van 19:45 tot 24:00 uur. Dit nieuwe clubhuis is in de schaakwereld al bekend als locatie van het jaarlijkse grote internationale toernooi Limburg Open. Deze moderne accommodatie opende vorig jaar de deuren en is van alle gemakken voorzien.

Afgelopen zaterdag ontving onze vereniging al de eerste gasten in het nieuwe honk in het kader van de LiSB-competitie voor clubteams.

Met de verhuizing sluiten ook alle leden van de studentenschaakvereniging van de universiteit zich aan bij de vereniging, waarmee deze in één keer 10 schakers toe kan voegen aan het ledenbestand. Het gros van hen deed afgelopen dinsdag al mee tijdens de clubavond in De Romein. Het is goed dat we naar een ruimer lokaal verhuizen. Met de studenten erbij waren er al meer dan 25 schakers aanwezig. Een enkele partij moest zelfs aan de bar gespeeld worden: alle tafels waren bezet.

Het is geweldig dat we met de moderne audiovisuele middelen die in De Geusselt beschikbaar zijn, nu ook lessen kunnen gaan verzorgen. De komende periode zullen we het aanbod van de vereniging gaan verrijken met initiatieven waar de stichting MagnusMosa dit jaar voorwerk voor heeft verricht. Naast een reguliere interne competitie gaat de vereniging wekelijks schaaklessen verzorgen die ook open zullen staan voor leden van andere verenigingen. Mogelijk dat Maarten van Laatum als gecertificeerd schaakdocent enkele trainingen zal gaan verzorgen.

Verder zijn er plannen om iedere maand een toernooi met FIDE-rating te organiseren. De FIDE heeft nu ook officiële ratinglijsten voor rapid-schaak en blitz. Het is natuurlijk ontzettend leuk om een officiële rating voor rapid en snelschaak achter je naam te hebben staan.

De verhuizing is niet zonder slag of stoot gegaan. Enkele zeer gewaardeerde leden zijn zo verknocht aan het oude clubhuis De Romein, dat deze het plan hebben opgevat om een eigen vereniging op te richten in De Romein. Het nieuwe bestuur heeft hier begrip voor en verleent haar medewerking. We hebben onder meer schaakmateriaal gedoneerd en schaakklokken in bruikleen gegeven aan de "achterblijvers" en een aantal maanden van de huur betaald, zodat deze nieuwe vereniging een vliegende start kan maken. De afsplitsing wordt in gezamenlijkheid en in goed overleg vormgegeven. We kijken uit naar de eerste lokale derby!

Het nieuwe bestuur van Schaakclub Maastricht bestaat nu uit:

Voorzitter: Hans Hoornstra

Secretaris: Helmer Wieringa, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Penningmeester: Maarten van Laatum

Extern wedstrijdleider: Harry Nietsch

Intern wedstrijdleider: Christopher Brookes

Meer weten over Schaakvereniging Maastricht? Neem dan contact op met de secretaris.

Zie ook de website

preview

 

 

DELEN VIA:

Geen reacties op “Bericht van de nieuwe voorzitter van Schaakvereniging Maastricht”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User