Arie Schakel 60 jaar bondslid

Categorie: Algemeen Nieuws

Arie Schakel van de schaakvereniging 't Stokpaardje in Maasbracht heeft een jubileum. Hij is al 60 jaar bondslid.

De diamanten jubilaris is voorzitter van 't Stokpaardje.

Arie Schakel kwam in de zomer van 1960 voor het eerst in aanraking met het schaakspel. Zijn oom bracht hem de eerste beginselen bij. In september 1960 werd hij vervolgens lid van de schaakvereniging in Hardinxveld-Giessendam. Hier speelde hij zowel intern als extern en werd ook KNSB-lid.

Na zijn politieopleiding kwam Arie Schakel in 1964 in Barendrecht terecht en werd lid van de schaakvereniging Barendrecht. Ook bij deze vereniging speelde hij intern en extern (1e klasse van de Rotterdamse Schaakbond). In 1965 ging hij in militaire dienst (bij het 11e tankbataljon in Oirschot). In deze periode speelde hij niet officieel in een vereniging.

Hij pakte echter de draad weer op in september 1966 toen hij bij de politie in Alblasserdam werd geplaatst. Hij werd toen gelijk lid van de plaatselijke schaakvereniging en ging wederom zowel intern als extern schaken; dit was inmiddels zijn derde vereniging. Daarnaast speelde hij in die tijd ook nog in een Rijkspolitieteam in het district Dordrecht.

In januari 1972 verhuisde Arie Schakel voor zijn werk naar Zundert in Noord-Brabant en hier kwam nog een andere kwaliteit van hem aan het licht. Hij heeft hier namelijk samen met een paar andere oud-leden de schaakclub De Raadsheer, die al drie jaar slapende was, nieuw leven ingeblazen. Dat zijn aanpak, die werd geïnspireerd door de beroemde tweekamp tussen Bobby Fischer en Boris Spassky, succesvol is geweest, blijkt uit het feit dat De Raadsheer een grote vereniging werd. Hij werd daar overigens zelf 2x clubkampioen en een keer snelschaakkampioen.

Vermeldenswaard is zeker ook nog dat Arie Schakel grootmeester Jan Hein Donner, tijdens een simultaan in Alblasserdam op 11 september 1972 een remise afdwong.

In 1976 verhuisde hij met zijn gezin naar Limburg. Wederom vanwege het werk. Ze kwamen in Maasbracht terecht. Het schaken bleef hij trouw. Hij werd lid van ’t Stokpaardje. Dit was inmiddels zijn vijfde schaakvereniging en van deze club is hij nu nog steeds lid. Hij heeft bij 't Stokpaardje een clubkampioenschap op zijn naam staan en is driemaal winnaar geworden van het Open Kampioenschap van Midden-Limburg. Hij is bestuurlijk zeer actief en bekleedt momenteel nog de functie van voorzitter.

Tot zover de schaaklevensloop van bondslid nummer: 6217365.

Arie Schakel is drager van de gouden bondsspeld van de KNSB, die hij ontving ter gelegenheid van zijn 50-jarig lidmaatschap. Nu is hij inmiddels 60 jaar bondslid. Een mijlpaal die slechts weinigen bereiken. Van harte proficiat en nog vele fijne schaakjaren gewenst!

Wil je zien wie nog meer heel lang lid is van onze bond? Bekijk dan de lijst van trouwste leden

DELEN VIA:

Geen reacties op “Arie Schakel 60 jaar bondslid”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User