Animo voor schaken in Venray

Categorie: Algemeen Nieuws

De belangstelling voor schaken in Venray wordt langzaam maar zeker groter. Er wordt schaakles gegeven aan de jeugd en aansluitend is er vrij schaken voor volwassenen.

Venray heeft circa 60 jaar een schaakvereniging gehad. Deze vereniging ging begin deze eeuw ter ziele. Sinds een jaar is er weer wat leven in de brouwerij. In maart 2019 is Gerard van den Berg uit Merselo begonnen met het verzorgen van schaaklessen in wijkcentrum ‘t Stekske in de wijk Landweert.

Na een pauze in de zomer van 2019, is hij in september 2019 weer begonnen met lessen aan de jeugd. De lessen zijn op donderdagen van 19.00 - 20.00 uur en zijn bestemd voor jeugd vanaf ca. 8 jaar. Ouders zijn ook welkom. Vanaf 20.00 uur is er vrij schaken voor volwassenen. 

De vooruitzichten worden inmiddels steeds beter. Momenteel volgen vijf kinderen de schaaklessen. Gerard wil dit utibreiden als er meer kaderleden bijkomen. Hij hoopt op hulp van ouders. Daarnaast wordt er ’s avonds geschaakt door de senioren. Afgelopen donderdag waren er liefst zeven schakers en één afmelding. Met een groep van acht huisschakers begint het toch een vaste groep te worden. Een groep die aanleiding geeft om goed na te gaan denken over de toekomst.

Gerard is overigens al vanaf zijn jeugd een fervent schaker, hij was lid van de verenigingen in Venlo, Blerick en Venray en is momenteel voorzitter van de vereniging in Asten waar hij ook schaakles geeft. 

DELEN VIA:

Geen reacties op “Animo voor schaken in Venray”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User