Nils Heldenbergh winnaar toernooi in Maastricht

Categorie: Algemeen Nieuws
V.l.n.r. Marco Kroener (2e), Nils Heldenbergh (1e) en Frank Clevers (3e). (foto Yuna Telemans)

Bij de universiteit in Maastricht werd maandagavond een toernooi georganiseerd ten bate van Unicef. Winnaar werd Nils Heldenbergh.

Het toernooi werd georganiseerd door UM Chess (de schaakclub van de universiteit) in samenwerking met Schaakvereniging Maastricht. De vereniging leverde het schaakmateriaal en de wedstrijdleider.

Toernooilocatie was UM Sports aan het P.Debyeplein in Maastricht, de plek voor alle indoor sporten van Maastricht University. De opbrengst ging naar een project van Unicef in Madagascar.

Met 36 deelnemers was het toernooi goed bezet.

Er werden 5 ronden gespeeld; speeltempo 10 minuten p.p. plus 2 seconden increment per zet. Na 5 ronden waren er twee spelers met de maximale score van 5 punten: Marco Kroener en Nils Heldenbergh, die vervolgens in een tiebreak finale van 3 minuten p.p. plus 2 seconden increment per zet gingen strijden om de toernooizege. Nils won deze finale. Daarmee kreeg het toernooi een knappe winnaar, want Nils heeft een FIDE rating van 2135.