Gerrit de Wit winnaar eerste cyclus Aaj Pionne in Roermond

Categorie: Algemeen Nieuws

Gerrit de Wit is winnaar geworden van de eerste cyclus in het seizoen 2019-2020 van Schaakgenootschap Aaj Pionne in Roermond 

Het competitieseizoen telt vier cycli. De eerste zit erop.

Gerrit de Wit werd winnaar van deze eerste cyclus met 7 punten uit 9 partijen. Jack Lemaire behaalde eveneens 7 uit 9 maar omdat hij de onderlinge partij verloor van Gerrit werd hij 2e. Eervol 3e werd Hajrudin Hodzic met 6,5 uit 9.

Er werden gedurende de cyclus diverse zeer spannende partijen geschaakt. De opkomst van de Aaj Pionne was zoals gebruikelijk zeer goed. Diverse keren waren er 17 of 18 partijen. Ook kon men twee nieuwe Aaj Pionnen begroeten: Bert Gerards uit Sittard en Peter Hernaamt uit Roermond.

Vermeldenswaard is verder dat Henk Coolen de mooie leeftijd van 95 jaar bereikte en gefeliciteerd werd met een flesje wijn. We hopen dat hij van het wijntje zal genieten en nog menige partij zal mogen schaken.

Voor meer informatie over de competitie van de Aaj Pionne klik hier

Algemene ionformatie over de Aaj Pionne: 

Het schaakgenootschap de Aaj Pionne (= Roermonds dialect voor 'oude pionnen') bestaat al sedert 1993 en is toegankelijk voor 55-plussers die gezellig een keer per week schaken, op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur in een zaaltje van de sporthal in Roermond. De leden van de Aaj Pionne zijn zowel de zogenaamde huisschakers als de leden of oud-leden van diverse schaakverenigingen in de regio. De gemiddelde leeftijd is circa 75 jaar.

Er is een spannende onderlinge competitie (4 cycli van 9 partijen Zwitsers) op behoorlijk niveau. Daarnaast is het wekelijkse schaaktreffen natuurlijk een gezellig samenzijn met leeftijdgenoten en blijven de reeds lang bestaande onderlinge sociale contacten daardoor goed onderhouden. Bovendien zorgt het schaken, daar zijn de deskundigen het over eens, voor een belangrijke bijdrage in gezond, creatief en logisch denken. Vanzelfsprekend is het daarom voor met name 55-plussers een goede methode om de hersens te blijven prikkelen. En het moge duidelijk zijn dat alle heren van de Aaj Pionne nog beschikken over een uitermate vitale geest.

Het is redelijk uniek dat er een schaakgenootschap zoals de Aaj Pionne bestaat, onafhankelijk en niet aangesloten bij de KNSB of een van de onderbonden.

Hoe dan ook is het prettig dat er in Roermond de mogelijkheid bestaat om met leeftijdgenoten een gezellige partij te kunnen schaken. De contributie bedraagt € 10,- per jaar.

DELEN VIA:

Geen reacties op “Gerrit de Wit winnaar eerste cyclus Aaj Pionne in Roermond”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User