Even voorstellen: Adam uit Eritrea, lid in Maastricht

Categorie: Algemeen Nieuws

Schaakvereniging Maastricht heeft sinds kort een bijzonder lid: Adam, afkomstig uit Eritrea.

We stellen hem hier kort voor: Adam Teklehaymanot Uqbamikael is 34 jaar. Hij leerde schaken op z'n 19e, toen hij in Asmara woonde, de hoofdstad van Eritrea.

In 2016 mocht hij met het team van Eritrea meedoen aan de Olympiade in Bakoe. Het was de eerste keer dat Eritrea op dit wereldtoneel aanwezig was. De Eritrean Chess Federation had zich toen nog maar net aangesloten bij de wereldschaakbond FIDE. Voor de resultaten van Eritrea, met Adam in de gelederen, klik hier

Adam heeft een FIDE rating van 1792.

Sinds enkele weken woont hij in Maastricht en een van de eerste dingen die hij deed was zich aansluiten bij Schaakvereniging Maastricht en ook meldde hij zich meteen aan voor deelname aan het online toernooi (Limburg League Spring Series) dat momenteel loopt en waarin hij in de sterk bezette hoogste groep uitkomt.

Adam speelt graag online. Hij gebruikt voornamelijk het platform Chess.com. Wie hem daar wil ontmoeten, kan hem vinden onder zijn gebruikersnaam AdamT66.

We heten Adam van harte welkom in Maastricht. Hij heeft het plan om International Laws te gaan studeren aan de Maastricht University en we wensen hem daar alle succes bij en een fijn en gelukkig verblijf in Maastricht.

Op de foto: hier zien we Adam thuis in Maastricht, online schakend op zijn tablet. op de foto rechtsonder zien we hem in het team van Eritrea (2e van links) tijdens de Olympiade in Bakoe.

DELEN VIA:

Geen reacties op “Even voorstellen: Adam uit Eritrea, lid in Maastricht”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User