maandag, 26 februari 2018 21:00

Aanmelden toernooien

Geschreven door

Regels aanmelden toernooi voor schaakkalender LiSB

Vóór 1 april moeten de activiteiten voor de Limburgse schaakkalender aangemeld worden. Het bestuur van de LiSB doet een dringend beroep op de verenigingen om aan de kalendercoördinator door te geven welke toernooien/activiteiten men geplaatst wil zien op de LiSB-kalender. Het volstaat om daarbij te melden: de datum + de naam van de activiteit. Wie te laat is met aanmelden, vist achter het net. De kans bestaat dat er reeds een andere activiteit op de gewenste datum gepland staat. Inzenden aan kalendercoördinator LiSB Ynze Mengerink, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Aan een evenement op de kalender kan een hyperlink worden toegevoegd naar uitgebreidere informatie. Dit kan in de vorm van een hyperlink naar een pagina op de website van de toernooi-organisatie of een pdf-bestand of Word-document, door te geven aan kalendercoördinator LiSB Ynze Mengerink, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Op de kalendercoördinatie is Artikel 19 van het Huishoudelijk Reglement van toepassing. De tekst van dit art. 19 luidt als volgt.

Huishoudelijk Reglement

Artikel 19 Wedstrijden en toernooien

1. Voor het houden van wedstrijden of toernooien, waarbij schakers uit meer dan één club betrokken zijn, is een voorafgaande toestemming van het bestuur van de Limburgse Schaakbond vereist. Het bestuur kan de toestemming weigeren indien de belangen van andere wedstrijden daarmede zouden worden geschaad.

2. De activiteiten (met aanspraak op een bepaalde datum) welke vóór 1 april, voorafgaande aan het nieuwe seizoen, worden aangemeld bij de kalendercoördinator van de LiSB, worden door de kalendercoördinator als ‘voorlopig’ aangemerkt.

3. Indien per de situatie van 1 april door de kalendercoördinator wordt vastgesteld dat niet voor meerdere activiteiten gericht op dezelfde doelgroep beslag wordt gelegd op hetzelfde weekeinde, is deze datum definitief voor de aangemelde activiteit gereserveerd;

4. Indien wel meerdere activiteiten gericht op dezelfde doelgroep voor hetzelfde weekeinde zijn gemeld, neemt het bestuur van de LiSB een beslissing. Leidend is daarbij de prioriteit van de verschillende activiteiten. Hebben beide activiteiten gelijke prioriteit, dan heeft de activiteit die het eerst aangemeld is bij de kalendercoördinator voorrang. De prioriteiten van hoog naar laag zijn als volgt:

a.) Bondscompetities van de KNSB en LiSB

b.) Officiële kampioenschappen van Limburg (al dan niet georganiseerd door een vereniging) en andere activiteiten georganiseerd door of namens de KNSB of LiSB

c.) Toernooien die jaarlijks in dezelfde tijd van het jaar worden gehouden

d.) Overige evenementen

5. Rekening houdend met de situatie per 1 april, worden data voor nadien aangemelde activiteiten in volgorde van binnenkomst meteen gereserveerd door de kalendercoördinator. Indien een gevraagde datum niet meer vrij is, vindt er overleg plaats;

6. Het aanmelden van toernooien bij de KNSB moet via de kalendercoördinator van de LiSB lopen. De vereniging/organisatie dient de aanmelding op een voor dit doel bestemd formulier in te dienen bij de kalendercoördinator van de LiSB.

7. Indien de LiSB met de aanmelding akkoord gaat, hetgeen doorgaans samengaat met plaatsing op de LiSB-schaakagenda, wordt de aanmelding door de kalendercoördinator doorgestuurd naar de KNSB.

8. Van belang is, om dergelijke aanmeldingen zo vroeg mogelijk te doen. In het algemeen geldt “wie het eerst komt, die het eerst maalt”.

9. Met betrekking tot het inplannen van de data voor de LiSB Bondscompetitie zijn de volgende regels van toepassing:

a.) Er wordt gestreefd naar maximaal 1 wedstrijdronde per maand, met minimaal 3 weken tussen twee ronden;

b.) Deelnemende verenigingen kunnen tot 1 juni aanvragen doen om dagen op de LiSB kalender niet in te roosteren i.v.m. externe LiSB activiteiten (bijvoorbeeld jeugdtrainingen, Tata Steel Chess Tournament, buitenlandse competities, enzovoorts), waarbij minimaal 4 spelers van hun vereniging betrokken zijn. De kalendercoördinator zal alleen indien de kalender dit toelaat rekening houden met dit verzoek.

Gelezen: 1451 keer Laatst aangepast op dinsdag, 26 maart 2019 21:02
Meer in deze categorie: « Jeugd Grand Prix Inschrijfgelden »

Zoeken

Aankomende activiteiten

Vrijdag 18 oktober: 

9e SchaakRockNacht, Kerkrade

Zondag 20 oktober:

10e Herfsttoernooi, Tegelen (Jeugd Grand Prix) 

Dinsdag 22 oktober:

Eerste avond FIDE rated rapidtoernooi, Maastricht

Zaterdag 26 oktober:

Hyfass-toernooi, Bergen

Maandag 28 oktober:

1e ronde BSV Open, Blerick

Dinsdag 29 oktober:

Tweede avond FIDE rated rapidtoernooi, Maastricht

Zaterdag 2 november:

2e ronde KNSB-competitie

Zondag 3 november:

13e SAMSAM-toernooi, Stein (Jeugd Grand Prix)

 

 

Voor volledige kalender klik hier   

Alex Vinken banner

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven