woensdag, 24 juni 2020 12:45

Enkele clubs schaken weer 'normaal'

Geschreven door

2020DJCbordschaakEnkele clubs in Limburg zijn deze maand weer begonnen met het 'gewone' bordschaak, wat sinds medio maart niet meer mogelijk was vanwege de coronacrisis.

De clubs die weer met het normale schaak zijn begonnen, zijn voor zover bekend Tegelen, DJC (Stein) en Zwart Wit (Maastricht). Helemaal 'normaal' zoals vóór 'corona' gaat het nog niet uiteraard. Er wordt 'aangepast' geschaakt zodat het toch veilig is.

Tegelen

Tegelen begon als eerste weer, al op dinsdag 2 juni, niet met een officiële competitie maar gewoon partijtjes. Ze spelen op twee borden, dus je zit tegenover je tegenstander en ieder speelt op een eigen bord en met eigen stukken. Alles wordt na afloop schoongemaakt. Het schaken op twee borden is wel een beetje wennen: Als je tegenstander op zijn bord een zet heeft gedaan, moet je die zet ook op jouw bord uitvoeren. Dat wordt wel eens vergeten....

DJC, Stein

Bij DJC in Stein is men op vrijdag 19 juni weer begonnen met fysiek schaken en het was best gezellig. Twaalf mensen waren op deze avond afgekomen. Er werden twee manieren getest: de eerste methode is spelen met een dun plastic afscheiding tussen de borden. Dit beviel redelijk goed. De tweede methode is een methode die in België in augustus bij de Belgische kampioenschappen zal worden gehanteerd nl. op twee tafels spelen met twee borden. Bij elke zet dient deze genoemd te worden en dient de tegenstander op zijn eigen bord de zet uit te voeren en vervolgens andersom. Ook hier kleven natuurlijk veel nadelen aan maar om zo'n pot te kunnen spelen is het goed te doen. Kortom, er valt te spelen en te kiezen, echter met inachtneming van de coronamaatregelen. DJC heeft een grote voorraad beschermingsspullen gekocht. Men doet zo veel mogelijk voor de veiligheid. Voorlopig tot 1 september blijft DJC op vrijdag vanaf 19:30 uur dit herhalen en dienen mensen zich liefst vooraf te melden bij de wedsrijdleider om van te voren alles zoveel mogelijk klaar te zetten.

(tekst over DJC overgenomen van website DJC; de foto is ook van de website van DJC)

Zwart Wit, Maastricht

Bij de vereniging Zwart Wit in Maastricht geldt ook: de kop is eraf. Men heeft elkaar weer gezien en er is geschaakt, buiten bij het clublokaal De Romein in de wijk Pottenberg Op dinsdagavond 23 juni was de eerste schaakavond 'sinds corona'. Er waren slechts vijf personen aanwezig, maar het was wel ouderwets gezellig en natuurlijk heerlijk weer om buiten te schaken. De club is van plan om vanaf nu de rest van de zomer, ook bij slechter weer, de clubavond weer gewoon te laten doorgaan.

 

Laatst aangepast op woensdag, 24 juni 2020 13:09

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Online toernooien Limburgse clubs

Elke maandag:

14.00 uur 'Schaaksenatoren' rapidschaak op Chess.com

20.00 uur SV Schaesberg snelschaak op Chess.com

20.00 uur DJC 15 minuten + 5 sec. op Lichess.org

20.15 uur Blerick, 10 minuten p.p.p.p. op Chess.com

Elke dinsdag:

20.00 uur Limburg League Summer Series op Lichess.org

20.00 - 22.00 uur Venlo, 15 minuten p.p.p.p.+ 5 sec. per zet op Lichess.org

Elke woensdag:

20.00 - 22.00 uur: Limburg Rapid League op Lichess.org

20.15 uur Blerick, 5 minuten + 2 sec. per zet op Chess.com

Elke donderdag:

20.00 uur SV Schaesberg rapidschaak op Chess.com

20.00 - 22.00 uur Venlo, 15 minuten p.p.p.p.+ 5 sec. per zet op Lichess.org

Elke zondag:

11.00 uur Limburgse jeugdleden op Chesskid.com, 5 minuten + 5 sec. per zet; 5 ronden

 

Alex Vinken banner

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven