Deze pagina afdrukken
donderdag, 14 mei 2020 21:10

Training online Maastricht. Idee voor andere clubs?

Geschreven door

2020training14meiSchaakvereniging Maastricht is meteen na het begin van de coronacrisis online gegaan met toernooien op schaakplatforms als Chess.com en Lichess, maar is ook actief met online schaaktrainingen.

2020Training onlineIn coronatijd vermelden we dit soort initiatieven graag.

Initiatieven van bepaalde verenigingen kunnen namelijk wellicht navolging vinden. Het is ons niet bekend welke andere verenigingen online schaaktrainingen verzorgen. We hebben iets gelezen op de website van de Blerickse Schaak Vereniging. Deze club geeft online lessen aan de jeugd.

Zijn er nog meer clubs met online initiatieven? Laat het s.v.p. weten aan de webmaster. Door dit te delen op deze website, kunnen andere clubs wellicht op een idee komen. Zo kunnen we van elkaar leren en elkaar helpen. Door informatie uit te wisselen komen we samen verder. Nu we elkaar niet meer kunnen ontmoeten, is een website als lisb.nl extra belangrijk om als Limburgse schaakcommunity informatie te delen.

Meer informatie over de trainingen van Maastricht? Over hoe zij dit aanpakken? Schroom niet om contact op te nemen met iemand van het bestuur van de Schaakvereniging Maastricht. Voor de website van de vereniging klik hier

Op de foto: een beeld van de training van een van de ratinggroepen van Maastricht. Op de foto zien we hier:

- linksboven Reinier Overtoom

- Rechtsboven Fabian Miesen, trainer

- LInksonder Hans Hoornstra

- Rechtsonder Alexander Stakenburg

Er worden in mei en juni twaalf online trainingen aangeboden. Gratis voor leden van Maastricht en ook voor niet-leden. Wil je meedoen aan een van de groepen en ben je (nog) geen lid, stuur dan even een bericht naar iemand van het bestuur van Schaakvereniging Maastricht en dan kun je aanschuiven bij een van de groepen. Met dank aan Gino de Mon en Fabian Miesen. Er zijn meerdere ratinggroepen. 

 2020trainingsschema

 

 

Laatst aangepast op vrijdag, 15 mei 2020 20:42