donderdag, 23 juli 2020 12:50

Spektakelprijspartijen in de Summer Series

Geschreven door

2020SpektakelprijsVoor de Limburg League Summer Series 2020, een online toernooi dat werd georganiseerd door Schaakvereniging Maastricht, zijn de nodige partijen ingediend voor de spektakelprijs.

Spectaculair was bijvoorbeeld een mat bijna midden op het bord met een loper, paard en twee pionnen (zie diagram). Spektakelprijspartijen en blunderprijspartijen zijn via de website van de vereniging na te spelen. Zie de hyperlinks onderaan in dit bericht.

Schaakvereniging Maastricht organiseerde dit toernooi op het platform Lichess.om op een leuke manier de zomer door te komen. Het toernooi was bestemd "voor alle Limburgse schakers of schakers die zich verbonden voelen met Limburg, of schakers die ooit in Limburg zijn geweest of een Limburgs biertje dronken". Er werd gespeeld op zeven achtereenvolgende dinsdagen, van 2 juni t/m 14 juli. Het toernooi telde 48 deelnemers. Deze werden naar speelsterkte ingedeeld in 6 groepen van 8 spelers.

Elke wedstrijdavond, aanvang 20.00 uur, speelden de deelnemers een minimatch van twee partijen. Men speelde dan een partij met wit en een partij met zwart tegen dezelfde tegenstander.

Het speeltempo was 30 minuten + 5 seconden increment per zet, zodat men aardig wat bedenktijd had. Het ging om twee partijen, dus elke ronde waren er twee punten te vergeven. Wie niet op dinsdag kon spelen, mocht een andere avond met de tegenstander proberen af te spreken. Wie een ander speeltempo wilde, bijvoorbeeld meer bedenktijd, kon ook daar een afspraak over proberen te maken met de tegenstander.

In de hoogste groep won Tom Bus.

Informatie op website Schaakvereniging Maastricht:

Groepsindeling

Uitslagen en partijen

Instructie voor deelnemers

 

Laatst aangepast op donderdag, 23 juli 2020 12:56

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Online toernooien Limburgse clubs

Elke maandag:

20.00 uur SV Schaesberg snelschaak op Chess.com

20.15 uur Blerick, 10 minuten p.p.p.p. op Chess.com

Elke woensdag:

20.00 - 22.00 uur: Limburg Rapid League op Lichess.org

20.15 uur Blerick, 5 minuten + 2 sec. per zet op Chess.com

Elke donderdag:

20.00 uur SV Schaesberg rapidschaak op Chess.com

 

Alex Vinken banner

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven