woensdag, 03 juni 2020 10:37

Opening Summer Series verricht door wethouder van Maastricht

Geschreven door

2020online3juniHet nieuwe online toernooi onder de naam Limburg League Summer Series is op dinsdagavond 2 juni op een bijzondere manier geopend: door wethouder Bert Jongen van de gemeente Maastricht via de online videoverbinding Zoom.

Het toernooi startte dinSummerSeriessdag om 20.00 uur op Lichess. De deelnemers hadden de mogelijkheid om een half uur van tevoren 'aanwezig' te zijn bij de opening van het toernooi door werhouder Jongen van Maastricht. Dat gebeurde via het bekende video conference programma Zoom, waarbij alle aanwezigen elkaar kunnen horen en zien. Deze bijeenkomst werd geleid door voorzitter Hans Hoornstra van Schaakvereniging Maastricht. Hij gaf samen met secretaris Helmer Wieringa nog wat laatste informatie en instructie over het toernooi aan de deelnemers.

Wethouder Bert Jongen zei dat hij het heel bijzonder vond dat hij op deze wijze het toernooi mocht openen. Zoals het in het normale bordschaak gaat, werd ook hier een eerste zet gedaan door de wethouder. In de videoverbinding werd het bord van Ruud van Meegen en Ingrid Voigt getoond, waar als eerste zet d2-d4 werd gespeeld. Zo werd dus het verrichten van een eerste zet zoals dat altijd op toernooien gebeurt, nagebootst. 

En net als bij een bordschaaktoernooi hield de wethouder ook nu een openingswoordje. Hij stak Schaakvereniging Maastricht een flinke pluim op de hoed en noemde Schaakvereniging Maastricht, die dit jaar het 100-jarig bestaan viert en een van de oudste verenigingen van Nederland is, "jong van hart en geest. "Een eeuweling die zeer innovatief is. Ik ben blij dat ik op deze manier het schaaktoernooi mag openen". 

Op de foto's: de fotocollage hierboven toont wethouder Bert Jongen tijdens de uitzending. Tevens zien we hier Hans Hoornstra en Helmer Wieringa, de organisatoren van de Schaakvereniging Maastricht. 

Zie ook: filmpje. Klik op de afbeelding hier onder. 

 

Schaakvereniging Maastricht heeft dit toernooi opgezet om op een leuke manier de zomer door te komen. Het toernooi is bestemd "voor alle Limburgse schakers of schakers die zich verbonden voelen met Limburg, of schakers die ooit in Limburg zijn geweest of een Limburgs biertje dronken". Er wordt gespeeld op zeven achtereenvolgende dinsdagen, van 2 juni t/m 14 juli.

Grote deelname.

De deelname is groot. Het toernooi telt 48 deelnemers. Deze zijn naar speelsterkte ingedeeld in 6 groepen van 8 spelers.

Elke ronde een minimatch

Elke wedstrijdavond, aanvang 20.00 uur, spelen de deelnemers een minimatch van twee partijen. Men speelt dan een partij met wit en een partij met zwart tegen dezelfde tegenstander. Het speeltempo is 30 minuten + 5 seconden increment per zet, zodat men zich niet opgejaagd hoeft te voelen en een volwaardige partij kan spelen. Het gaat om twee partijen, dus elke ronde zijn er twee punten te vergeven. 

Speelavond

Wie niet op dinsdag kan spelen, mag een andere avond met de tegenstander proberen af te spreken. 

Speeltempo

Wie een ander speeltempo wil, bijvoorbeeld meer bedenktijd, kan ook daar een afspraak over proberen te maken met de tegenstander.

Lichess

Het toernooi wordt gespeeld op het platform Lichess.

Prijzen

Er is een ruim prijzenpakket. Deelname kost 10 euro, uitgezonderd FIDE-titelhouders en spelers uit Maastricht (leden van de Schaakvereniging Maastricht en leden van schaakvereniging Zwart Wit uit Maastricht).

Informatie

Groepsindeling

Ronde-indeling

Instructie voor deelnemers

 

Laatst aangepast op woensdag, 03 juni 2020 11:56

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Online toernooien Limburgse clubs

Elke maandag:

14.00 uur 'Schaaksenatoren' rapidschaak op Chess.com

20.00 uur SV Schaesberg snelschaak op Chess.com

20.15 uur Blerick, 10 minuten p.p.p.p. op Chess.com

Elke dinsdag:

20.00 uur Limburg League Summer Series op Lichess.org

20.00 - 22.00 uur Venlo, 15 minuten p.p.p.p.+ 5 sec. per zet op Lichess.org

Elke woensdag:

20.00 - 22.00 uur: Limburg Rapid League op Lichess.org

20.15 uur Blerick, 5 minuten + 2 sec. per zet op Chess.com

Elke donderdag:

19.00 uur Groep "De Limburgse Jeugd" op Chess.com

20.00 uur SV Horst op Lichess.org

20.00 uur SV Schaesberg rapidschaak op Chess.com

20.00 - 22.00 uur Venlo, 15 minuten p.p.p.p.+ 5 sec. per zet op Lichess.org

Elke vrijdag:

20.00 uur  DJC op Chess.com

Elke zaterdag:

17.00 uur Groep "De Limburgse Jeugd" op Chess.com

Elke zondag:

11.00 uur Limburgse jeugdleden op Chesskid.com, 5 minuten + 5 sec. per zet; 5 ronden

15.00 uur Groep “De Limburgse Jeugd”  op Chess.com

 

Alex Vinken banner

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven