Deze pagina afdrukken
donderdag, 09 juli 2020 10:25

Christopher Brookes koploper Summer Series; spektakelpartij

Geschreven door

In het online toernooi onder de naam Limburg League Summer Series is op dinsdagavond 7 juli de 6e ronde gespeeld. In de hoogste groep is CM Christopher Brookes koploper. Hij speelde een spectaculaire partij tegen Ekkehard Schnoor (hier te zien).

Schaakvereniging Maastricht heeft dit toernooi opgezet om op een leuke manier de zomer door te komen. Het toernooi is bestemd "voor alle Limburgse schakers of schakers die zich verbonden voelen met Limburg, of schakers die ooit in Limburg zijn geweest of een Limburgs biertje dronken".

Er wordt gespeeld op zeven achtereenvolgende dinsdagen, van 2 juni t/m 14 juli. Het toernooi telt 48 deelnemers. Deze zijn naar speelsterkte ingedeeld in 6 groepen van 8 spelers.

Elke wedstrijdavond, aanvang 20.00 uur, spelen de deelnemers een minimatch van twee partijen. Men speelt dan een partij met wit en een partij met zwart tegen dezelfde tegenstander.

Het speeltempo is 30 minuten + 5 seconden increment per zet, zodat men aardig wat bedenktijd heeft. Het gaat om twee partijen, dus elke ronde zijn er twee punten te vergeven. 

Wie niet op dinsdag kan spelen, mag een andere avond met de tegenstander proberen af te spreken. Wie een ander speeltempo wil, bijvoorbeeld meer bedenktijd, kan ook daar een afspraak over proberen te maken met de tegenstander.

Er is een ruim prijzenpakket. Het toernooi wordt gespeeld op het platform Lichess.

Informatie op website Schaakvereniging Maastricht:

Groepsindeling

Uitslagen en partijen

Instructie voor deelnemers

 

Partij Ekkehard Schnoor - Christopher Brookes (0-1), analyse door Fritz15.

 

 

Laatst aangepast op donderdag, 09 juli 2020 10:36