woensdag, 11 maart 2020 10:17

Grote deelname toernooi in Maastricht, instromen kan nog

Geschreven door

2020Maastricht10maartOnder de naam 'Maastricht 100 FIDE Rated Classic' is afgelopen dinsdag een 7-rondig toernooi begonnen in Maastricht. De deelname is groot. Er werd in de 1e ronde gespeeld aan 15 borden. Instromen is nog mogelijk. 

Het 'Maastricht100 FIDE Rated Classic' is een toernooi op zeven dinsdagavonden. De speeldata zijn 10, 17, 24 en 31 maart en 7, 14 en 21 april, van 20:00 tot 00:00 uur in De Nuie Geusselt Zaol, Olympiaweg 68, 6225 XX Maastricht (in sporthal De Geusselt).

Speeltempo is: Klassiek tempo (90 min p.p.p.p. + 30 seconden increment vanaf zet 1).

Het 'Maastricht100' in de naam van het toernooi verwijst naar het 100-jarig bestaan van de organiserende Schaakvereniging Maastricht en 'FIDE Rated' houdt in dat de resultaten voor de ratingverwerking ook worden doorgegeven aan de wereldschaakbond FIDE.

Met 30 spelers in de 1e ronde kan de organiserende vereniging dik tevreden zijn. Dit aantal is voor een 7-rondig toernooi behoorlijk hoog. De deelnemers zijn van zeer uiteenlopende speelsterkten. Er zijn twee FM's, Jozef Simenon en Juan Pablo de Mey. De deelnemers komen voornamelijk van de verenigingen Maastricht, DJC (Stein), Voerendaal, De Juiste -Z- (Noorbeek), 't Pionneke (Roermond) en Eisden (België).

Instromen is nog mogelijk. Aanmelden kan enkel tot en met de zondag voorafgaand aan een ronde bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (op zondag rond 18.00 uur worden de paringen van de volgende ronde bekendgemaakt.) Leden van Maastricht kunnen gratis meedoen. Niet-leden: 25 euro. Ratingverwerking: FIDE classic rating en KNSB rating.

Het is mogelijk om twee byes op te nemen in de eerste vijf ronden (wel aan de organisatie per mail doorgeven). Nieuwe instromers kunnen zich nog tot twee dagen voor het begin van de 2e of 3e ronde aanmelden. Voor de rond(en) die men gemist heeft, krijgt men dan een bye. Voor de late inschrijvers geldt uiteraard ook dat het maximaal aantal byes twee is.

Uitslagen 1e ronde

Partij 1e ronde Hoornstra - Heinen

Foto-album

Toernooireglement

 

 

Laatst aangepast op donderdag, 12 maart 2020 20:42

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

 

Er zijn vrijwel elke dag online toernooien van Limburgse online clubs

 

Maastricht op dinsdagavond op Chess.com

 

"De Limburgse Jeugd" elke donderdag 19.00 uur, zaterdag 20.00 uur, zondag 15.00 uur op Chess.com

 
SV Horst elke donderdagavond op Lichess.org
 
SV Schaesberg elke maandag 20.00 uur snelschaak; donderdag 20.00 uur rapid op Chess.com
 

Blerick Bishops elke maandag 20.15 uur op Chess.com

 

Venlo elke dinsdag 20.00 uur en elke donderdag 20.00 uur, beide avonden 20 minuten p.p.p.p.op Lichess.org

 

(Zie ook de nieuwsberichten) 

 

Alex Vinken banner

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven