woensdag, 16 oktober 2019 11:30

Partij van Dientje Knuit bekroond

Geschreven door

2019DienKnuitEen partij van Dientje Knuit uit Bunde die zij speelde tijdens het Limburg Open 2019 is bekroond. Dientje won met haar partij de Jo Rikers Trofee 2019.

De Jo Rikers Trofee is een jaarlijkse prijs voor de mooiste partij van het afgelopen jaar, gespeeld door een lid van Schaakvereniging Maastricht. De prijs werd op dinsdagavond 15 oktober uitgereikt tijdens de ledenvergadering van de club. De prijs is vernoemd naar de in 2017 overleden Jo Rikers. Hij was erelid en meer dan 40 jaar secretaris van de vereniging. 

De partij waarmee Dientje Knuit de prijs veroverde, speelde zij tijdens het Limburg Open 2019 in Maastricht tegen Carine Verdeyen. In deze partij besluit Dientje de partij met een opmerkelijk mat, het zogenoemde Epaulettenmat. Bij dit matbeeld zijn twee symmetrische vluchtvelden van de koning bezet door eigen stukken. In de opening maakt de tegenstander een blunder. Daarna maakt Dien het echter onberispelijk af. Ze geeft zwart geen moment om op adem te komen. Iedere zet is een mokerslag. 

Om de partij na te spelen klik hier

Dientje Knuit speelde tijdens het Limburg Open in groep C1 en scoorde 3 punten.

Dientje woont in Bunde. Zij is lid van twee verenigingen: van Schaakvereniging Maastricht en van de vereniging 'ZwartWit Maastricht'. In het Limburgs dameskampioenschap is zij tot dusver zeven keer bij de beste drie geëindigd (vier keer 3e, twee keer 2e en een keer 1e). Voor een overzicht van alle Limburgse kampioenen klik hier

FOTO'S:

Op de foto linksboven Dientje met de trofee. De overige foto's zijn gemaakt tijdens het Limburg Open (foto's gemaakt door Hans Hoornstra en Frank Clevers)

Laatst aangepast op woensdag, 16 oktober 2019 12:38

2 reacties

  • Reactielink Ton Montforts donderdag, 17 oktober 2019 20:01 Geplaatst door Ton Montforts

    Proficiat Dientje, een mooie partij uit één stuk.

  • Reactielink WJ (Pim) du Chatinier woensdag, 16 oktober 2019 19:42 Geplaatst door WJ (Pim) du Chatinier

    Proficiat Dientje, partij eindigt met een prachtig matje

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Alex Vinken banner

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven