woensdag, 14 augustus 2019 19:11

Schaakvereniging Maastricht: komend seizoen trainingen in vier ratinggroepen

Geschreven door

2019Maastricht trainersKomend seizoen is voor Schaakvereniging Maastricht een jubileumjaar. In 2020 bestaat de vereniging namelijk 100 jaar. Het is aanleiding voor het nieuwe bestuur om uit te pakken met een royaal aanbod.

Schaakvereniging Maastricht heeft een innovatieve schaakkalender opgesteld met tal van bijzondere activiteiten.

De vereniging heeft de volgende visie: wanneer je gaat tennissen of voetballen, dan speel je niet alleen wedstrijden. Je traint ook. Om conditie op te bouwen en behendiger te worden en je technisch te bekwamen. De schaaksport kent deze cultuur veel minder. Je gaat wekelijks naar de schaakclub om een partij te spelen. Nieuwkomers worden vriendelijk welkom geheten, en daarna voor de leeuwen geworpen. Schakers krijgen, nadat ze de jeugdafdeling van de schaakclub hebben verlaten, geen begeleiding meer. De ontwikkeling stokt dan ook meestal.

Als we al trainen dan doen we het alleen. Thuis. Maar voordat je het weet ben je uren video's aan het bekijken of verlies je de moed wanneer je openingsboeken openslaat en een wirwar van varianten je tegemoet komt. Het is niet gemakkelijk om zelfstandig te leren.

Het aanbod van Schaakvereniging Maastricht is erop gericht dat je beter leert schaken. Op een leuke aantrekkelijke manier. Ieder op zijn eigen niveau, met eigen ambitie en mogelijkheden. Er zijn daarom veel trainingen ingeruimd in het aanbod.

Iedere avond dat er interne competitie is, is er ook training. Trainingen duren ca. 1,5 uur. De eerste training is van 20:00 tot 21:30. De tweede training is van 22:00 tot 23:30 uur. Daarna of ervoor kunnen de deelnemers aan de training vrij schaken.

De eerste training start op 27 augustus en is altijd op dinsdagavonden in De Geusselt.

De trainingen vinden plaats in vier ratinggroepen.

  • Ratinggroep < 1500 Trainer Christopher Brookes en Harold van Dijk
  • Ratinggroep 1500 – 1700 Trainer Fabian Miesen en Hans Hoornstra
  • Ratinggroep 1700 – 1900 Trainer Fabian Miesen en Hans Hoornstra
  • Ratinggroep 1900 – 2100 Trainer Christopher Brookes en Harold van Dijk

 

Op de foto de trainers. Linksboven Fabian Miesen, rechtsboven Christopher Brookes, linksonder Harold van Dijk, rechtsonder Hans Hoornstra.

 

Kosten
Leden van Schaakvereniging Maastricht kunnen gratis deelnemen aan de lessen. Het zijn er tien in het seizoen per ratinggroep. Buitenstaanders kunnen deelnemen aan de lessen voor een vergoeding van 50 euro voor 10 lessen (omgerekend 5 euro per les). Aanschuiven voor een enkele les kan ook, dan zijn de kosten 15 euro.

Voor de volledige schaakkalender klik hier

Meer informatie en aanmelden
U kunt contact opnemen met Helmer Wieringa Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatst aangepast op woensdag, 21 augustus 2019 12:06

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Alex Vinken banner

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven