woensdag, 30 oktober 2019 11:46

Knipsels, notatievellen en brieven J. Nijburg (Heerlen) uit de jaren 30

Geschreven door
briefkaartNijburgIn onze archieven vonden we knipsels en brieven uit de jaren 30 van wijlen J. Nijburg, die lid was van de Heerlense Schaak Vereniging.
J. Nijburg was in de jaren 20 en 30 een van de betere schakers van Limburg. Zo werd hij bijvoorbeeld gedeeld 2e in het Kampioenschap van Limburg in 1929 en 3e in het kampioenschap van Limburg in 1931.
We hebben de brieven, knipsels en partijnotaties ingescand. Tevens een briefkaart die hij in 1934 ontving van dr. Max Euwe (zie bovenstaand). J. Nijburg woonde destijds op het adres Eikenderweg 74, Heerlen.
 
Voor de scan van het materiaal klik hier
 
Dhr. Nijburg was mede-oprichter van de Heerlensche Schaak Vereeniging. Tot wanneer hij lid is geweest, is ons niet bekend, maar wel hebben we informatie gevonden dat hij in ieder geval na 40 jaar nog steeds lid was.
We zouden graag de voornaam willen weten van J. Nijburg, om daarmee ons overzicht van de nrs. 1 t/m 3 van alle kampioenschappen van Limburg zo compleet mogelijk te maken. 
 
Zijn er misschien nog leden of oud-leden van Heerlen die hem gekend hebben of zijn familie kennen? Zij kunnen ons misschien vertellen wat de voornaam was. Vroeger werden in publicaties nooit volledige voornamen genoemd, maar hoogstens een letter.
 
Wie informatie heeft, kan contact opnemen met de webmaster
Laatst aangepast op woensdag, 30 oktober 2019 12:32

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Alex Vinken banner

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven