zaterdag, 02 februari 2019 14:23

Nieuwe ratinglijst van KNSB: flinke sprong voorwaarts voor onze spelers

Geschreven door

2019MaxTataDe KNSB heeft een nieuwe ratinglijst uitgebracht. Vooral onze jeugdspelers FM Siem van Dael en IM Max Warmerdam hebben een flinke sprong voorwaarts gemaakt. 

Jeugdspeler FM Siem van Dael uit Reuver heeft 72 punten erbij ten opzichte van de vorige lijst. De 18-jarige IM Max Warmerdam (zie foto) uit Tegelen verdiende ook een flinke berg punten. Max heeft er 42 punten bij ten opzichte van de vorige lijst en is nu de nummer 5 van Limburg. De lijst van onze provincie wordt aangevoerd door GM Martijn Dambacher.

Voor de Limburgse lijst klik hier 

Max Warmerdam voegde flink wat punten aan zijn totaal toe tijdens het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee, waar hij in de TOP Tienkamp 7 uit 9 scoorde en een TPR van 2625. Dit was zijn beste resultaat ooit. Het kan vergeleken worden met een GM-norm-prestatie (in deze groep deden geen GM's mee dus is het geen GM-norm. Maar Max is nog jong en krijgt zijn kansen op GM-normen zeker nog wel). Als groepswinnaar heeft Max nu het recht verworven om volgend jaar bij de Challengers (de op één na hoogste groep van het toernooi) mee te doen. 

Voor de eindstand in de groep van Max klik hier

Voor een filmpje van de huldiging van Max klik hier

Het KNSB-ratingsysteem drukt de prestaties van de in aanmerking komende leden uit in getallen (ratings), die als objectieve maatstaf voor de speelsterkte kunnen dienen. Op de ratinglijst worden allen vermeld die lid zijn van de KNSB en degenen die het lopende seizoen als lid geregistreerd stonden. De ratinglijst verschijnt elke drie maanden (op 1 februari, 1 mei, 1 augustus en 1 november). 

Laatst aangepast op dinsdag, 26 maart 2019 20:43

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven