vrijdag, 28 september 2018 12:57

Hans Böhm geeft lezing in Maastricht over WK-matches

Geschreven door

Hans Böhm komt naar Maastricht voor een lezing over WK-matches, dit naar aanleiding van de komende match om het wereldkampioenschap tussen Carlsen en Caruana.

Wereldkampioen Magnus Carlsen en uitdager Fabiano Caruana beginnen op 9 november in Londen aan hun tweekamp om het wereldkampioenschap. Een krachtmeting tussen de beste spelers van de wereld; ze staan momenteel op de plaatsen 1 en 2 van de wereldranglijst. Ze spelen een match over twaalf partijen. Bij gelijke stand wordt de match beslist met versneld speeltempo: eerst rapid en als het dan nog gelijk is snelschaken.

Lezing op 1 november

IM Hans Böhm, een van de bekendste schakers van Nederland, weet heel veel over de geschiedenis van het WK. Op donderdag 1 november geeft hij een lezing in Maastricht. Hij doet dit op uitnodiging van Magnus Mosa, een initiatief van enkele schaakenthousiastelingen in Maastricht die dit seizoen allerlei activiteiten organiseren om het schaken onder zowel jeugd als volwassenen te bevorderen.

Hans Böhm zal de bezoekers meenemen naar de-WK matches van het verleden zoals Spassky-Fischer, Kortchnoi-Karpov en Kasparov-Karpov en natuurlijk blikken we vooruit naar het WK van Carlsen en Caruana in Londen. Hoe bereidt een speler zich voor? Hoe werkt de psychologie tijdens een match? Hoe is het anders dan een toernooisituatie en hoe kunnen we ons zelf het beste voorbereiden?

De lezing staat open voor iedereen. Donderdag 1 november, aanvang 20.00 uur in De Nuie Zaol in sporthal De Geusselt in Maastricht.

Speel je eigen match

Aan deze lezing is nog iets gekoppeld. Magnus Mosa heeft het plan opgevat om iedereen de gelegenheid te geven om 'n soort eigen WK-match te spelen, ieder speelt dan een reeks partijen op drie opeenvolgende donderdagen tegen steeds dezelfde tegenstander van ongeveer gelijke speelsterkte. Schaakmatches zijn gevechten van man tegen man en maken een belangrijk deel uit van de schaakgeschiedenis. Toch speelt een doorsnee clubschaker zelden tot nooit een match. Grijp deze kans om deze unieke discipline van het schaakspel te beleven! Aanmelden gaat via Aanmelden.

Iedereen mag meedoen

De daadwerkelijke match bestaat uit drie sessies. We beginnen met de barrage op 8 november. Mocht de match in het vervolg gelijk eindigen, dan is de winnaar van de match degene die de barrage heeft gewonnen. De barrage bestaat uit twee rapidpartijen en daarna 10 snelschaakpartijen. Op deze avond wordt ook geloot voor de kleur van de eerste matchpartij de week erop.Programma:

Donderdag 8 november: Eerste sessie (barrage)

Donderdag 15 november: Tweede sessie (eerste matchpartij)

Donderdag 22 november: Derde sessie (tweede matchpartij)

Meer informatie?

Voor meer informatie zie

filmpje Hans Böhm

website Magnus Mosa

website Chessbase

website WK Londen 

Laatst aangepast op zondag, 14 oktober 2018 12:55

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Ga naar boven