woensdag, 08 augustus 2018 20:23

Woordje van de secretaris bij de vergadering van 1 september a.s.

Geschreven door

Op zaterdag 1 september a.s. is de Algemene Leden Vergadering van de LiSB. Als inleiding op de agenda en de bijbehorende stukken volgt hier eerst een woordje van de secretaris van de LiSB, Jean van Kan.

Het seizoen 2017/2018 was een bewogen seizoen.

Aan de ene kant zien we dat een aantal verenigingen moeite heeft om het hoofd boven water te houden. Maar aan de andere kant zien we de toekomst: inspanningen op het gebied van ledenwerving en moeite doen om de jeugd in aanraking te brengen met onze sport: het werkt!

Gedeeltelijk is een en ander tot stand gekomen dankzij het budget verenigingsondersteuning. Met bijdrages uit dit budget zijn er schaaktrainers opgeleid en zijn er initiatieven ondersteund om meer potentiële schakers met het schaken in contact te brengen. Als bestuur kunnen we dan ook met trots concluderen dat een herverdeling van de financiële middelen, zoals wij in gang hebben gezet, zijn vruchten afwerpt. Een gedeelte van dit budget is ingezet om de organisatie van het Limburg Open iets meer speelruimte te geven.  Dit betreft een eenmalige bijdrage, komend seizoen zal het volledige budget ingezet worden voor verenigingsondersteuning. Aan de schaakclubs om hier gebruik van te maken.

Het vrijwilligerstreffen is terug op de kaart. Vele vrijwilligers hebben genoten van deze dag, waarbij alles om hen draaide: zij die zich belangeloos inzetten voor hun sport en hun vereniging. De simultaan door Maaike Keetman verliep in een goede sfeer en het afsluitend buffet bij Merode in Stein was een prima afsluiter. Komend seizoen gaan we dit treffen zeker weer organiseren.

Het LiSB-bestuur heeft, in de persoon van Arthur, een gedreven penningmeester met jaren ervaring. Hij mag nu, voor het eerst sinds jaren, zwarte cijfers presenteren. De maatregelen die het bestuur, na overleg met en goedkeuring van de verenigingen heeft genomen, hebben resultaat gebracht.

Het ledenaantal is afgelopen seizoen stabiel gebleven. Na een lange periode van jaarlijkse (soms forse) terugloop lijkt herstel in te treden. Nog te vroeg om te juichen, maar als we kijken naar alle initiatieven die genomen worden om meer leden aan het schaken te krijgen, heb ik er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen. Als we ons maar blijven inzetten en (vooral) blijven samenwerken gaan we in de toekomst weer leden winnen in plaats van verliezen.

Alle initiatieven vormen een stukje PR….hoewel er nog steeds geen PR functionaris is, gebeurt er toch van alles. Er liggen dan ook volop kansen! Voor degenen die twijfelen: ga maar eens praten met de mensen achter het jeugdbeleid van Blerick en DJC, benader Hans Hoornstra en zijn kompanen voor hun werk in Maastricht, vraag Arjan Smit en Jean Bodelier naar de Euregio competitie, zet eens een boom op met René Coenjaerts over het organiseren van evenementen, leg je oor eens te luister bij Cindy Harder omtrent het succes van schoolschaak. En dat zijn nog maar een paar willekeurige voorbeelden!

Komende maanden liggen er twee mooie kansen: de nationale sportweek in september en de Wereldschaakdag in oktober. Aan ons om hier optimaal gebruik van te maken!

Frank Clevers, die ook de website uitstekend runt, heeft vele activiteiten van het afgelopen seizoen gebundeld. Binnenkort ontvangen jullie van mij een jaarverslag,  geheel en al met dank aan het werk van Frank.

Wat betreft de bestuursverkiezing….

Alleen Arthur is zittend (penningmeester).

Ynze (competitieleider) is aftredend en herkiesbaar voor een nieuwe periode van twee jaar. Hetzelfde geldt voor Jean (secretaris).

Walter (voorzitter) is, als voorzitter, elk jaar aftredend.

De functie van jeugdleider is vacant, graag kandidaten!!

De functie van PR functionaris is vacant, graag kandidaten!!

Tegenkandidaten voor de functies van voorzitter, secretaris en competitieleider en kandidaten voor de functies van jeugdleider en PR functionaris kunnen zich aanmelden bij de secretaris, per mail naar   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    of mondeling,  tot aanvang van de Algemene Ledenvergadering.

Deze ALV vindt plaats op zaterdag 1 september, aanvang 10.30 uur, in de Merode aan de Merodestraat 31 te Stein.

Wij als bestuur zien er naar uit om velen van jullie dan te verwelkomen en het komend seizoen door te nemen. Laten we er samen weer een heel mooi seizoen van maken!

Namens het LiSB bestuur,

Jean van Kan, secretaris LiSB

 

Voor de stukken van de vergadering van 1 september klik hier

Laatst aangepast op zaterdag, 23 maart 2019 23:06

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Vrijdag 18 oktober: 

9e SchaakRockNacht, Kerkrade

Zondag 20 oktober:

10e Herfsttoernooi, Tegelen (Jeugd Grand Prix) 

Dinsdag 22 oktober:

Eerste avond FIDE rated rapidtoernooi, Maastricht

Zaterdag 26 oktober:

Hyfass-toernooi, Bergen

Maandag 28 oktober:

1e ronde BSV Open, Blerick

Dinsdag 29 oktober:

Tweede avond FIDE rated rapidtoernooi, Maastricht

Zaterdag 2 november:

2e ronde KNSB-competitie

Zondag 3 november:

13e SAMSAM-toernooi, Stein (Jeugd Grand Prix)

 

 

Voor volledige kalender klik hier   

Alex Vinken banner

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven