donderdag, 05 juli 2018 18:11

Harry van der Pol (GESS) hield boeiende schaaklezing

Geschreven door

Harry van der PolHarry van der Pol, secretaris van de vereniging GESS in Sittard, heeft een interessante schaaklezing gehouden. Harry is bereid om dit ook voor andere clubs te doen.

Deze lezing vond plaats op zaterdag 30 juni in het clublokaal van GESS in Sittard. 

De titel van de lezing was “De Geschiedenis van het Schaken”. De lezing is voor iedereen interessant. Sommige mensen denken veel over schaken en de geschiedenis te weten, maar komen tijdens de lezing toch voor verrassingen te staan. Waar en wanneer is het schaakspel ontstaan? Hoe is het in Europa terechtgekomen? Welke ontwikkeling hebben de schaakstukken en schaakregels doorgemaakt? Waar komt het gleufje van de loper vandaan? Wat was “De Turk”? Wat is het wereldrecord blindschaken? Hoe is de ontwikkeling van het computerschaken verlopen? Onder andere op al deze vragen zult u aan de hand van fraaie beelden het antwoord vernemen.Na afloop van de lezing kunt u deelnemen aan de oplossing van een bijzonder schaakprobleem.

Voor een verslag van de hand van Pim du Chatinier, een van de aanwezigen, klik hier

Op de bijgaande foto een kleine greep uit de schaakgeschiedenis van Harry van der Pol zelf. Deze foto is genomen op 14 november 1966 tijdens een schaaksimultaan van Jan-Hein Donner in ’s-Hertogenbosch.Harry van der Pol was toen 17 jaar en staat linksonder op de foto.

Harry van der Pol is bereid om deze zelfde lezing te houden voor andere schaakclubs. Wie interesse heeft, kan hem bellen of mailen. Voor zijn contactgegevens klik hier

Laatst aangepast op woensdag, 29 augustus 2018 20:22

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven