zaterdag, 30 juni 2018 17:26

Barry Braeken nieuwe toernooidirecteur Limburg Open

Geschreven door

Barry BraekenBarry Braeken wordt de nieuwe toernooidirecteur van het BPB Limburg Open.

Na het 12e BPB Limburg Open tijdens het pinksterweekeinde nam het Limburg Open afscheid van toernooidirecteur Ferry Gerard, die vier jaar de voortreffelijke en hardwerkende kartrekker was. Hij legde zijn functie na het toernooi neer vanwege verhuizing voor zijn werk naar Bonaire.

Daarna is het organisatieteam op zoek gegaan naar een gegadigde voor de functie van toernooidirecteur. Men wilde deze functie natuurlijk graag zo snel mogelijk ingevuld zien.

Het organisatieteam is blij dat nu al een naam bekend gemaakt kan worden. De nieuwe toernooidirecteur is Barry Braeken. Hij is naar de mening van het organisatieteam zeer geschikt om leiding te geven aan de organisatie van het mooie en grote schaakevenement. Barry Braeken heeft een ruime bestuurlijke ervaring, heeft binding met het schaken en beschikt over een groot netwerk. Hij is ongetwijfeld in staat om mede zorg te dragen voor de continuïteit van het toernooi dat een vaste plek heeft op de nationale en internationale kalender.

Korte introductie

Velen in de Limburgse schaakwereld kennen de naam Barry Braeken wel, want hij is al heel lang actief op schaakgebied. Voor wie hem nog niet kent volgt hier een korte introductie.

Barry is woonachtig in Heerlen, hij is 42 jaar, gehuwd en vader van een zoon van 7 jaar.

Hij bleek in de wieg gelegd voor het schaken, want hij begon er al mee op z’n zevende jaar. Op zijn negende werd hij lid van schaakvereniging Brunssum. Hij werd kampioen tot en met 12 jaar in het seizoen 1987-1988. Hij bleef lid van SV Brunssum tot hij ging studeren in Leiden. Hij werd lid van de schaakvereniging Philidor in Leiden en van de Heerlensche Schaak Vereeniging. Bij de vereniging in Heerlen was hij tevens bestuurslid. 

Wethouder

In 2011 stopte Barry met schaken toen hij wethouder werd in de gemeente Heerlen. Het wethouderschap heeft hij onlangs neergelegd (momenteel is hij "in between jobs’) en nu heeft hij het schaken weer opgepakt. Hij heeft zich aangesloten bij SV Voerendaal en gaat bij die club volgend seizoen ook weer extern spelen. Zijn rating was, toen hij stopte, circa 1940. ”Daar moet ik nu weer aan gaan werken”, zegt hij vol ambitie.  

Grote liefde

Waarom is Barry in de organisatie van het Limburg Open gestapt? Uit zijn antwoord op die vraag blijkt een grote liefde voor het schaken. “Al sinds mijn jeugd is schaken mijn grote liefde. Daarnaast heb ik zes jaar wethouder mogen zijn in Heerlen. In die tijd had ik geen ruimte voor het schaken, maar het is mooi om nu mijn liefde voor schaken samen te brengen met mijn bestuurlijke ervaring.”

In 2019 het 13e toernooi

Het Limburg Open vindt elk jaar plaats tijdens het pinksterweekeinde, van vrijdag tot en met maandag, in Maastricht. De 12e editie in de nieuwe Geusselthal in Maastricht trok in 2018 maar liefst 457 deelnemers (onder wie 9 grootmeesters) uit 20 landen. Hiermee is het een van de grotere toernooien van Europa. Vele liefhebbers komen elk jaar weer naar Maastricht, gelokt door de heerlijke schaaksfeer, de krachtmetingen achter het bord, de geweldige speelomstandigheden en natuurlijk ook de prachtige stad Maastricht met zijn historische en bourgondische binnenstad en vele bezienswaardigheden.

De 13e editie van het Limburg Open vindt plaats tijdens het pinksterweekeinde, 7 t/m 10 juni 2019. 

Kampioenschap van Limburg

Aan het Limburg Open is tevens het officiële Kampioenschap van Limburg verbonden. Wie als lid van de Limburgse Schaakbond het hoogste eindigt in de hoogste groep mag zich kampioen van Limburg noemen. Ook komt uit het toernooi de kampioen van Limburg bij de dames en bij de senioren (50-plus) en veteranen (60-plus) naar voren. Het kampioenschap van Limburg heeft een rijke historie. Het Limburg Open is in 2019 tevens het 90e (!) Kampioenschap van Limburg.

Laatst aangepast op dinsdag, 22 januari 2019 22:51

Media

Barry Braeken

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Donderdag 20 juni:

4e ronde Venlo Open

Zondag 23 juni:

Alex Vinken toernooi, Kerkrade

Donderdag 30 juni:

5e ronde Venlo Open

 

Voor volledige kalender klik hier   

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven