Deze pagina afdrukken
zondag, 01 december 2019 12:25

Jozef Simenon winnaar Open Limburgs kampioenschap snelschaak

Geschreven door

2019LKsnel30novFM Jozef Simenon heeft het Open Limburgs kampioenschap snelschaak gewonnen. Hij behaalde de titel op zaterdag 30 november in Stein. 

De wedstrijden vonden plaats in café-brasserie Merode in Stein. De organisatie was net als de voorbije jaren in handen van de vereniging DJC 

Met 41 deelnemers (vorig jaar 44) was het LK snelschaak weer goed bezet.

De topfavoriet bij uitstek was FM Stefan Colijn. Hij walste ook door de voorrondes heen en in de finale hoofdgroep stond er ook geen maat op zijn suprematie. Hij eindigde met maar liefst 4 punten voorsprong op de nummer 2, FM Jozef Simenon.

Zoals de traditie het echter wilde, waren alle prijzen na de finalerondes verdeeld, behalve die van de nummers 1 en nummer 2 van het toernooi. Door zijn tweede plaats was Jozef al zeker van de Limburgse titel. Maar in de tweekamp die over de open titel besliste, rechtte Jozef zijn rug en quasi met sprekend gemak won hij de eerste partij met zwart.

In de tweede partij (met wit) overklaste hij Stefan, maar in een gewonnen stelling met minder tijd koos hij voor remise (zeer sportief van Stefan dat hij in een verloren eindspel met twee pionnen minder niet op tijd wou spelen). In de laatste partij kreeg Jozef het wel moeilijk, maar zijn verdediging hield stand en op het laatste moest Stefan ingaan op herhaling van zetten. Met 2-1 won Jozef dus deze beslissende match en naast de Limburgse titel ook de open titel van het toernooi. Proficiat!

De eindstand aan kop in de hoogste finalegroep:

1. Stefan Colijn 16 pnt.
2. Jozef Simenon 12
3. Fabian Miesen 10,5
4. Henk Temmink 10
5. Jacob Perrenet 8,5
6. Hans Hoornstra 8
7. René Snoeck 7,5
  Ynze Mengerink 7,5

 

Finaletweekamp tussen de nrs. 1 en 2: Jozef Simenon - Stefan Colijn: 2-1. Winnaar Open Kampioenschap van Limburg: FM Jozef Simenon.

Voor volledige uitslagen zie website DJC

Voor foto-album klik hier

1e finalepartij naspelen: winst Jozef

Video 1e finalepartij

Video 2e finalepartij

Video 3e finalepartij

Meer informatie:

Aankondiging

Erelijst LK snelschaak

Laatst aangepast op zondag, 01 december 2019 23:59