donderdag, 25 oktober 2018 19:19

René Mussen winnaar van jubileumtoernooi Aaj Pionne in Roermond

Geschreven door

Aaj Pionne

René Mussen is winnaar geworden van het jubileumtoernooi (25-jarig bestaan) van de Aaj Pionne in Roermond 

Vrijwel alle Aaj Pionne (t.w. 32) namen deel aan de jubileumfestiviteiten en het jubileumtoernooi bestaande uit zes rapidpartijen. In een zeer gezellige sfeer werden diverse mooie partijen geschaakt.

Uiteindelijk werd René Mussen de verdiende winnaar met 5,5 punten uit 6 partijen. Wiel Scheeren werd 2e, Jos Lankreijer en Leon Smeets gedeeld 3e.

Alle Aaj Pionne lieten zich het lekkere buffet goed smaken. Daarnaast werden zij verrast door Henk de Witte (zie foto) met zijn pianospel en het door hem gecomponeerde lied ter ere van het jubileum. Uiteraard dient ook de vocalist in de persoon van Marius Hekker hierbij genoemd te worden.

Tot slot werden de prijzen uitgereikt door Henk Coolen, die tevens aangaf te stoppen met het wedstrijdschaak omdat dit hem wat zwaar ging vallen en hij niet meer de vereiste concentratie lang genoeg kan opbrengen. Vanzelfsprekend is dit een groot gemis voor de Aaj Pionne. Tenslotte is Henk een van de oprichters van het schaakgenootschap. Men hoopt hem nog regelmatig te kunnen begroeten op de woensdagmiddagen.

Voor foto-album jubileumviering klik hier

Meer over de Aaj Pionne 

Het schaakgenootschap de Aaj Pionne (= Roermonds dialect voor 'oude pionnen') bestaat al sedert 1993 en is toegankelijk voor 55-plussers die gezellig een keer per week, op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur, schaken. De leden van de Aaj Pionne zijn zowel de zogenaamde huisschakers als de leden of oud-leden van diverse schaakverenigingen in de regio. De gemiddelde leeftijd is circa 75 jaar.

In tegenstelling tot wat met wellicht zou verwachten wordt er door de heren nog een spannende onderlinge competitie geschaakt (4 cycli van 9 partijen Zwitsers) op redelijk niveau. Daarnaast is het natuurlijk een gezellig samenzijn met leeftijdgenoten en blijven de reeds lang bestaande onderlinge sociale contacten daardoor goed onderhouden. Bovendien zorgt het schaken, daar zijn de deskundigen het over eens, voor een belangrijke bijdrage in gezond, creatief en logisch denken. Vanzelfsprekend is het daarom voor met name 55 plussers een goede methode om de hersens te blijven prikkelen. En het moge duidelijk zijn dat alle heren van de Aaj Pionne nog beschikken over een uitermate vitale geest.

Het is redelijk uniek is dat er een schaakgenootschap zoals de Aaj Pionne bestaat, onafhankelijk en niet aangesloten bij de KNSB of een van de onderbonden.

Hoe dan ook is het prettig dat er in Roermond de mogelijkheid bestaat om met leeftijdgenoten een gezellige partij te kunnen schaken. De contributie bedraagt € 10,- per jaar.

Voor verdere informatie over de Aaj Pionne, kan men contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-22928422.

Laatst aangepast op donderdag, 25 oktober 2018 20:08

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Woensdag 27 maart:

Limburgs kampioenschap schoolschaken, Roermond

Vrijdag 29 maart:

6e ronde TOP-competitie bij DJC Stein

Zaterdag 30 maart:

BASF-Nunhems toernooi SV Leudal in Buggenum

Zondag 31 maart:

Burg. Contenraadtoernooi voor scholieren, Eijsden

Zaterdag 6 april:

Algemene Vergadering LiSB

Maandag 8 april:

6e ronde BSV Open, Blerick

Dinsdag 9 april:

1e ronde Kerkrade Open

 

 

 

Voor volledige kalender klik hier   

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven