zondag, 09 juni 2019 18:18

Leon Smeets kampioen Aaj Pionne in Roermond

Geschreven door

Leon Smeets is winnaar geworden van het seizoen 2018-2019 van Schaakgenootschap Aaj Pionne in Roermond 

Het seizoen is afgelopen week afgerond. De 4e cyclus werd gewonnen door Gerrit de Wit.

In de totaalstand voor het kampioenschap is Leon Smeets bovenaan geëindigd. Peter Simonis werd 2e, terwijl de kampioen van vorig jaar Jacq Lemaire beslag legde op de 3e plaats. Het nieuwe seizoen begint op woensdag 4 september.

Voor meer informatie klik hier

Meer over de Aaj Pionne 

Het schaakgenootschap de Aaj Pionne (= Roermonds dialect voor 'oude pionnen') bestaat al sedert 1993 en is toegankelijk voor 55-plussers die gezellig een keer per week, op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur, schaken. De leden van de Aaj Pionne zijn zowel de zogenaamde huisschakers als de leden of oud-leden van diverse schaakverenigingen in de regio. De gemiddelde leeftijd is circa 75 jaar.

In tegenstelling tot wat met wellicht zou verwachten wordt er door de heren nog een spannende onderlinge competitie geschaakt (4 cycli van 9 partijen Zwitsers) op redelijk niveau. Daarnaast is het natuurlijk een gezellig samenzijn met leeftijdgenoten en blijven de reeds lang bestaande onderlinge sociale contacten daardoor goed onderhouden. Bovendien zorgt het schaken, daar zijn de deskundigen het over eens, voor een belangrijke bijdrage in gezond, creatief en logisch denken. Vanzelfsprekend is het daarom voor met name 55 plussers een goede methode om de hersens te blijven prikkelen. En het moge duidelijk zijn dat alle heren van de Aaj Pionne nog beschikken over een uitermate vitale geest.

Het is redelijk uniek is dat er een schaakgenootschap zoals de Aaj Pionne bestaat, onafhankelijk en niet aangesloten bij de KNSB of een van de onderbonden.

Hoe dan ook is het prettig dat er in Roermond de mogelijkheid bestaat om met leeftijdgenoten een gezellige partij te kunnen schaken. De contributie bedraagt € 10,- per jaar.

Laatst aangepast op zondag, 09 juni 2019 19:09

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Dinsdag 20 augustus: 

8e ronde Open Maastrichts Zomerschaak Kampioenschap

Donderdag 22 augustus:

Zomersnelschaaktoernooi, Venlo

Zaterdag 7 september:

Parkstad Open, Heerlerheide

Zaterdag 14 september:

Eurode Open, Kerkrade

Zaterdag 21 september:

Najaarsvergadering LiSB, Stein

 

Voor volledige kalender klik hier   

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven