maandag, 16 september 2019 11:14

Grootmeester Andrey Orlov winnaar van 8e Eurode Open in Kerkrade

Geschreven door

2019EurodeOpenHet Eurode Open 2019, gehouden op zaterdag 14 september in Abdij Rolduc in Kerkrade, is gewonnen door grootmeester Andrey Orlov.

Dit internationale toernooi wordt elk jaar georganiseerd door de schaakverenigingen uit Herzogenrath, Kohlscheid en Kerkrade én ondersteund en gefaciliteerd door de stichting Eurode 2000+ Het was wederom een groot succes.

Met deze 8e editie heeft het Eurode Open bewezen dat het een toernooi is dat er internationaal toe doet. De prachtige locatie, de 900 jaar oude Abdij Rolduc, maakt het plaatje compleet.

Deze achtste editie kende de primeur van de eerste uitvoering van de Eurode-tune, gespeeld door het Eurode-Quintet. Deze tune wordt bij alle grensoverschrijdende activiteiten gespeeld die door de stichting Eurode 2000+ georganiseerd worden.

Er waren ditrmaal 89 deelnemers.De A-groep kende 56 deelnemers onder wie een aantal titelhouders. Deze groep werd onderverdeeld in vier ratinggroepen.

In de hoogste ratinggroep (2100 elo en hoger) eindigde Andrey Orlov bovenaan met 7,5 uit 9. Vorig jaar eindigde Orlov nog als 3e en moest hij Borna Mohammedi Nia voor zich dulden. Ook dit jaar speelde Borna een puik toernooi (7 uit 9) maar viel vanwege te weinig weerstandspunten net buiten de prijzen. Hoewel, hij mocht wél de prijs voor de beste jeugdspeler ionder de 20 jaar in ontvangst nemen.
Tweede werd Dimitrijus Chocenka met 7 punten, evenveel als Matthias Roeder die derde werd.

Voor uitgebreider verslag en uitslagen klik hier

Voor fotoreportage klik hier

Laatst aangepast op maandag, 16 september 2019 11:26

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Alex Vinken banner

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven