vrijdag, 30 juni 2017 18:17

Oud-bestuurslid LiSB Leon Muys op 51-jarige leeftijd overleden

Geschreven door

Op 51-jarige leeftijd is Internationaal Arbiter en oud-bestuurslid van de LiSB Leon Muys overleden. Hij was ernstig ziek.

Het is een schok dat Leon op zo'n jonge leeftijd is overleden.

Hij stierf op 12 april 2017, nu dus al 2,5 maand geleden, maar het bericht van zijn overlijden heeft ons niet eerder bereikt. Hij woonde niet meer in Limburg. Omdat hij in onze provincie wel lange tijd actief is geweest en velen hem hebben gekend, vinden we het belangrijk om zijn overlijden toch nog bekend te maken.

Leon was heel lang in Limburg actief, zo is hij lid geweest van maar liefst vier verenigingen (Heerlen, Fianchetto Vaals, Hoensbroek/Max Euwe en DJC Stein) en ook was hij bestuurslid van de LiSB (en overigens ook nog van de OSBO). Hij was bestuurslid van de LiSB eind jaren negentig, in de functies van penningmeester en wedstrijdleider. Hij woonde in zijn Limburgse periode in Nuth.

Hij was jarenlang op tal van plaatsen wedstrijdleider bij toernooien en kampioenschappen, verzorgde cursussen en was Internationaal Arbiter. Zijn leven heeft voor een belangrijk deel in het teken van het schaken gestaan. Al in 1987, dertig jaar geleden, toen hij dus nog maar 21 jaar was, maakte hij deel uit van een commissie die de viering van het 60-jarig bestaan van de LiSB voorbereidde. In Roermond werd toen een prachtig evenement gehouden met 240 deelnemers.

Zelf speelde Leon niet op hoog niveau. Hij legde zich toe op het wedstrijdleiderschap. Hij was een gemiddelde clubschaker. Een mooi succes behaalde hij niettemin in 1994, toen hij kampioen van Limburg in de 2e klasse werd, vóór Maarten van Gils en Frank Wijnands.

De laatste jaren woonde hij in Schwarzenbach, een stadsdeel van Homburg, gelegen in de Duitse deelstaat Saarland. Hij werd er lid van de vereniging SC Caissa Schwarzenbach, waarvoor hij afgelopen seizoen ook nog in de externe competitie uitkwam.  

Voor meer informatie, kijk op onderstaande sites:

Deutscher Schachbund e.V.

FIDE

Saarländischer Schachverband

Artikel in Zondagsnieuws (1996)

Artikel in boek '75 jaar schaken in Limburg' (2002)

Laatst aangepast op zaterdag, 01 juli 2017 00:03

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Alex Vinken banner

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven