zondag, 25 januari 2015 15:32

Gouden bondsspeld voor Ad Siebers

Geschreven door

Ad Siebers uit Horst heeft ter gelegenheid van zijn 50-jarig bondslidmaatschap de gouden bondsspeld ontvangen.

2015Siebers24janDeze KNSB erespeld werd aan de 75-jarige Ad Siebers uitgereikt door voorzitter LiSB Frank Clevers. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse snelschaaktoernooi (de Open Noord-Limburgse Snelschaakkampioenschappen) van de vereniging SV Horst '76 in 't Ostenriekske aan de Noordsingel in Horst op zaterdag 24 januari 2015.

Ad Siebers leerde schaken op 17-jarige leeftijd van pater Otto van de franciscanen.

Als nieuwe medewerker van Océ van der Grinten in 1963 werd Ad Siebers gevraagd om te schaken bij de Océ Club. Na een jaar ging de hele bedrijfsclub naar schaakvereniging Venlo. Deze vereniging had de clubavond destijds op de maandagavond in café Nationaal.

Ad Siebers is toen als lid ingeschreven bij de bond en is mee gaan doen aan de LiSB Bondscompetitie.

In 1969 kwam het voorstel van het bestuur in Venlo om een dependance in Horst op te richten. Op 1 september 1969 startte men in Horst met ongeveer twintig leden, van wie enkele uit Venlo. De clubavond werd de donderdagavond en onder de naam SV Horst ging de schaakgroep uit Horst deelnemen aan de LiSB Bondscompetitie.

Op 1 januari 1976 ging SV Horst als zelfstandige vereniging verder. In 1981 begon de vereniging met het jaarlijkse open snelschaaktoernooi, aanvankelijk op donderdagavond  en later op zaterdag. Hier doen nog steeds 40 á 60 schakers aan mee.

Van 1969 - 1987 was Ad Siebers wedstrijdleider van de club. Van 1987 - 2012 fungeerde hij als voorzitter. In 1994 startte hij samen met Louis Uitermark de jeugdactiviteiten op. De jeugdleden werden gerecruteerd uit de schaaklessen die werden gegeven op diverse basisscholen in de regio. Ook werd meegedaan aan de jeugdregiocompetitie samen met Venlo, Velden en Blerick. Binnen de vereniging werden de jeugdspelers opgeleid met behulp van het stappenplan.

In september 2012 stopte Ad Siebers met zijn werkzaamheden als voorzitter en als jeugdleider.

Voorzitter LiSB Frank Clevers sprak Ad Siebers toe. Volgens de voorzitter is Ad Siebers weliswaar 50 jaar bondslid, maar eigenlijk hebben heel wat jaren dubbel geteld aangezien dhr. Siebers zeer actief is geweest en een enthousiast schaker is. De voorzitter overhandigde de jubilaris een fles van zijn favoriete drank en had een mooie bos bloemen voor mevr. Siebers. En natuurlijk speldde de voorzitter de gouden bondsspeld op.

Op de foto: dhr. en mevr. Siebers. (foto gemaakt door Frank Clevers)

Laatst aangepast op zondag, 25 januari 2015 18:52

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Alex Vinken banner

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven