maandag, 29 oktober 2018 13:10

Toernooienreeks (Grand Prix) voor scholieren van start gegaan

Geschreven door

Er is een op basisschool St. Aloysius in Maastricht een begin gemaakt met de nieuwe toernooienreeks (Grand Prix) voor scholieren van het basisonderwijs. Dit is een nieuw initiatief om het schaken onder de jeugd te promoten.

Deze toernooienreeks wordt georganiseerd door "Op zijn Plaats Schoolschaak & Coaching" van Cindy Harder en Gino de Mon. Zij zetten zich al jaren in voor het jeugdschaak en schoolschaak. Cindy Harder is tevens lid van de jeugdcommissie van de Limburgse Schaakbond.

Per regio in Limburg (Noord, Midden, Zuid) worden dit seizoen op woensdagmiddagen toernooien georganiseerd De punten per leerling en per deelnemende school zullen na elk toernooi bij elkaar worden opgeteld. Op het laatste toernooi van de betreffende regio wordt een Grand Prix uitgereikt.  Leerlingen van basisonderwijs (en voortgezet onderwijs) kunnen zich individueel inschrijven.  

Op woensdag 24 oktober 2018 werd het eerste toernooi van dit seizoen georganiseerd voor de kids in Zuid-Limburg. Dit toernooi vond plaats in basisschool St. Aloysius in Maastricht.

Hier volgt een verslag van de hand van Cindy en Gino:

"Om half drie stipt komt de eerste schaakster binnen op basisschool St. Aloysius. Al snel zijn alle tien de spelers aangemeld en om drie uur kan zoals gepland, de eerste ronde beginnen. Vijf meisjes en vijf jongens. Dat was toch wel bijzonder. Hopelijk gaat deze verdeling vaker voorkomen als het totaal aantal spelers groeit. Direct toen met de start van de eerste ronde, zwart de klok in mocht drukken om de partij te starten, werdt het muisstil. Af en toe een sssst van de spelertjes toen hun ouders aan het praten waren. De kinderen hadden allen een uiterste concentratie en vele partijen zijn tot het bittere einde doorgespeeld. Vele tot er voor beiden nog maar een paar seconden op de klok stonden. Ook waren er kinderen bij die het zo sportief opnamen dat er tijdens de partij tips werden gegeven aan de tegenstander om deze een beetje op weg te helpen en tot steun te zijn. Uiterst serieus en complimenten waard. Daar de sterkte van de leidende spelers toch wel redelijk voorspelbaar was, volgde een verrassende uitslag waarbij in de A groep, vooral Casper van de Ven, nu toch zijn concentratie wat meer had vast ehouden en zonder verlies het toernooi kon winnen. In de B-groep was Kayo Jansen de sterkste. Ook hij liet door zijn concentratie en heldere blik op het schaakbord, een zeer doeltreffend spel zien waarbij hij met bijna alle stukken nog op het bord, tegen een enkel pionnetje en een koning, bijna won van Casper van de Ven. Helaas had hij net iets minder tijd op de klok dan Casper en ging na een lange partij door de klok. De prestatie is daar niet minder om. Een heel leuke middag voor de kids uit Zuid-Limburg."

Groep A: 
1. Casper v.d. Ven       basisschool Scharn
2. Victor Kuipers          basisschool Scharn
3. Oscar Kuipers          basisschool Scharn
Groep B: 
1. Kayo Jansen           basisschool J.F. Kennedy
2. Juliene H                 basisschool St. Aloysius
3. Lieke Bongers         basisschool Petrus en Paulus
Beste school: BS Scharn met 18 punten
 
Beste meisje: Noortje Kwekkeboom
 
Uitslag:
 
2018schoolschaak24okt
 
 2018schoolschaak24okt2
 
2018schoolschaak24okt1
 
Laatst aangepast op maandag, 29 oktober 2018 14:08

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Dinsdag 20 augustus: 

8e ronde Open Maastrichts Zomerschaak Kampioenschap

Donderdag 22 augustus:

Zomersnelschaaktoernooi, Venlo

Zaterdag 7 september:

Parkstad Open, Heerlerheide

Zaterdag 14 september:

Eurode Open, Kerkrade

Zaterdag 21 september:

Najaarsvergadering LiSB, Stein

 

Voor volledige kalender klik hier   

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven