maandag, 23 maart 2020 20:23

Bericht jeugdleider over mogelijkheid online schaken

Geschreven door

chesskid logoJeugdleider Limburgse Schaakbond Jos Dumont maakt alle jeugdleiders en jeugdschakers attent op de mogelijkheid van online schaken via ChessKid.com. 

Hier onder het bericht van Jos Dumont aan alle jeugdleiders en jeugdschakers in Limburg.

Zoals het nu uitziet zullen we nog heel lang moeten afzien van alle schaakactiviteiten. Dat is niet alleen voor de volwassen schakers een grote opgave, maar ook voor de jeugd betekent dit dat ze hun geliefde hobby nagenoeg niet meer kunnen uitoefenen.

Gelukkig leven we in een tijd dat er veel mogelijk is met computers en internet. Afgelopen weekend ben ik bezig geweest om ervoor te zorgen dat alle LiSB kinderen (t/m 12 jaar) die een Chesskid account hebben samen in één Chesskid club zitten. In deze Chesskid club wil ik LiSB schaaktoernooien gaan organiseren. Om aan een online toernooi te kunnen deelnemen moeten de kinderen echter wel een "Gold member" zijn. Op dit moment hebben maar 29 van de 60 kinderen in deze club zo'n "Gold" lidmaatschap. Van de overige kinderen is dit lidmaatschap inmiddels verlopen en omgezet naar gratis "standaard" lidmaatschappen. Een "Gold" lidmaatschap kan via OLA weer geactiveerd worden. En kost dan maar €7,50 tot eind december 2020. Concreet wil ik jullie het volgende vragen:

  1. Heb je als club al ervaring met Chesskid? Zorg er dan voor dat zoveel mogelijk kinderen weer een "Gold" account hebben.
  2. Heb je nog geen ervaring? Kijk op https://schaakmatties.nl/ voor informatie. (Schaakmatties is de KNSB club op Chesskid) Heb je dan nog vragen? Neem contact met mij op of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daarnaast wil ik jullie vragen of jullie ervaring hebben met lesgeven op afstand. Zelf ga ik deze week starten met het voortzetten van de schaaklessen aan enkele kinderen van mijn groepje van SV Voerendaal. Ik ben nu bezig met de voorbereidingen en donderdag moet de eerste les plaatsvinden. Ik ben zelf erg benieuwd hoe het zal gaan. Als we elkaars ervaringen delen kunnen we elkaar misschien op weg helpen in deze onzekere tijd.

Alvast bedankt,

Jos Dumont
Jeugdleider LISB

 

Laatst aangepast op woensdag, 25 maart 2020 21:02

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Ga naar boven