vrijdag, 09 november 2018 20:27

Uitslagen scholierentoernooi in Weert

Geschreven door

2018schoolschaakweert7novIn Weert vond op woensdag 7 november het tweede toernooi plaats in het kader van de nieuwe toernooienreeks (Grand Prix) voor scholieren van het basisonderwijs. Dit is een nieuw initiatief om het schaken onder de jeugd te promoten.

 

 

 

 

Er waren in Weert zes deelnemers (twee meisjes en vier jongens).

Dit is natuurlijk geen heel grote bezetting, maar voor 'n eerste keer kun je zeggen: het begin is gemaakt. Het zal zeker elk jaar groeien.

Het was bovendien wel voldoende om er een leuke middag van te maken. 

De jongste speler was nog maar vier jaar en speelde heel stoer tegen de grotere kinderen. Ze wisten hele leuke partijen neer te zetten. Na drie uur schaken en zeven partijen achter de rug begonnen de rode wangen te komen. In de A-groep wist Jelte de 1e plaats te behalen, gevolgd door Jules en Els. De B-groep werd gewonnen door Sebastiaan, 2e Jolie, 3e de pas 4-jarige Basil.

Het volgende toernooi, het derde toernooi in de reeks, is op woensdag 14 november in Noord-Limburg.
 
Deze toernooienreeks wordt georganiseerd door "Op zijn Plaats Schoolschaak & Coaching" van Cindy Harder en Gino de Mon. Zij zetten zich al jaren in voor het jeugdschaak en schoolschaak. Cindy Harder is tevens lid van de jeugdcommissie van de Limburgse Schaakbond.
 
Per regio in Limburg (Noord, Midden, Zuid) worden dit seizoen op woensdagmiddagen toernooien georganiseerd De punten per leerling en per deelnemende school zullen na elk toernooi bij elkaar worden opgeteld. Op het laatste toernooi van de betreffende regio wordt een Grand Prix uitgereikt.  Leerlingen van basisonderwijs (en voortgezet onderwijs) kunnen zich individueel inschrijven.  
Laatst aangepast op zaterdag, 10 november 2018 11:10

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven