zondag, 13 oktober 2019 21:11

Twee teams vanuit Limburg in Hutton-toernooi voor de jeugd in Hoorn

Geschreven door

2019Huttontoernooi De Limburgse Schaakbond heeft op zaterdag 12 oktober met twee jeugdteams meegedaan aan het Hutton-toernooi in Hoorn.

Het Hutton-toernooi is een toernooi voor vertegenwoordigende jeugdteams van de provinciale bonden. Elke bond kan in elke leeftijdsklasse (A tot en met E) een viertal inschrijven. De LiSB deed mee met een team in de D-categorie en een team in de B-categorie.

In het D- team speelden:

  • Flint Lieverse (SV Voerendaal)
  • Noach Schouwenberg (Tegelse SV)
  • Milan Reints (Tegelse SV)
  • Lucas Eussen (DJC Stein)

En in het B-team speelden:

  • Laurens Ekker (Tegelse SV)
  • Ties Dumont (SV Voerendaal)
  • Justin van Wijk (SV Voerendaal)
  • Giel Smael (DJC Stein / SV Maastricht)

Van jeugdleider LiSB Jos Dumont ontvingen we een verslag en foto's.

Jos meldde: "Vaak is meedoen belangrijker dan winnen. Maar ik had toch wel gehoopt dat er een paar puntjes meer verdiend zouden worden. Enkele spelers uit de jongste groep hadden het er toch wel even moeilijk mee. Neemt echter niet weg dat het een hele ervaring voor ze was. Ook al hebben we langer in de auto gezeten dan dat er geschaakt werd. Hartelijk dank aan de spelers dat ze de LISB wilden vertegenwoordigen. Tevens mijn dank aan Esther Smael en Richard Eussen, die er mede voor zorgden dat er voldoende vervoer en begeleiding was. Zoals op de groepsfoto te zien is, stond er aan het eind van de dag bij iedereen weer een glimlach op het gezicht. Het is vermeldenswaard dat we in ieder geval respect verdienden volgens de organisatie dat we van zover met twee teams aanwezig waren. Ik hoop dat we volgend jaar met minimaal drie teams kunnen gaan. Dan is het in Overijssel. Ook niet echt om het hoekje. Maar we zien wel."

Op bovenstaande foto staan op de achterste rij v.l.n.r.: Justin van Wijk, Giel Smael, Ties Dumont en Laurens Ekker. Op de voorste rij staan v.l.n.r.: Flint Lieverse, Lucas Eussen, Noach Schouwenberg en Milan Reints.

Voor foto's (gemaakt door Jos Dumont en Richard Eussen), zie:

foto-album

Zie ook:

Uitslagen

website KNSB

Hoorns Dagblad

Laatst aangepast op zondag, 13 oktober 2019 21:57

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Alex Vinken banner

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven