zaterdag, 10 augustus 2019 15:04

Siem van Dael 2e in Europees kampioenschap met 7 uit 9

Geschreven door

2019Siem2eopEKFM Siem van Dael uit Reuver heeft in de 9e en laatste ronde van het Europees kampioenschap voor de jeugd in Bratislava remise gespeeld. Hij is daarmee in zijn groep (U16) ongeslagen gebleven en geëindigd op 7 uit 9, goed voor de 2e plaats.

In de 9e en laatste ronde op zaterdag 10 augustus speelde Siem met wit tegen de koploper. Bij winst zou Siem kampioen zijn, maar hoe Siem het ook probeerde, zijn tegenstander wilde maar niet capituleren. Het werd remise. Hiermee eindigde Siem op 7 uit 9, goed voor een hele mooie 2e plaats.

Een grote Nederlandse delegatie was aanwezig in Bratislava (Slowakije). Siem van Dael (15 jaar) deed mee in de groep U16. Siem is in Limburg lid van de verenigingen in Blerick, Venlo en Tegelen.

Op de foto: Siem van Dael op het erepodium bij de huldiging (foto overgenomen van weblog KNSB). 

Alle partijen kunnen nagespeeld worden op de toernooisite. De moeite waard is o.a. de partij van Siem in de 6e ronde. Siem won die partij erg fraai. Hij offerde twee pionnen in de opening. In de slotstelling staan de zwarte stukken nog steeds onontwikkeld terwijl de witte stukken van Siem bezig zijn de zwarte koning mat te zetten.

Deze partij kan nagespeeld worden, klik hier

Informatie:

KNSB weblog 

Toernooisite  

Resultaten Siem van Dael

 

Laatst aangepast op zaterdag, 18 januari 2020 12:45

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Ga naar boven