maandag, 27 mei 2019 00:22

Uitslagen en foto's 7e (laatste) ronde Euregio-wedstrijden voor de jeugd

Geschreven door

2019Euregio26meiIn de Euregio-Cup en Euregio-League voor de jeugd is op zondag 26 mei in Eilendorf de 7e (laatste) ronde van dit seizoen gespeeld. 

De Euregio-Cup / Euregio League is een serie schaaktoernooien, speciaal bedoeld voor beginnende schakers. De Euregio Cup is bedoeld voor jongens en meisjes tot 14 jaar die les krijgen in Stap 1 of Stap 2. De Euregio-League is bestemd voor jongens en meisjes van 14 jaar en ouder of les voor Stap 3 of hoger. De spelers komen uit Zuid-Limburg en de aangrenzende plaatsen in België en Duitsland.

Na twee voorzichtige pioniersjaren is de Euregio-cyclus een succes.Eerder dit seizoen werd gespeeld in Heerlen (Nederland), Eupen (België), Bilzen (België), Herzogenrath (Duitsland), Houthalen (België) en Stein (Nederland).

Op zondag 26 mei was het 7e en laatste toernooi in Eilendorf (Duitsland).

Van Jos Dumont hebben we foto's ontvangen van deze 7e ronde. Eén van de foto's is hierboven te zien. De overige foto's hebben we opgenomen in het Euregio Jeugd foto-album van dit seizoen, voor dit foto-album klik hier

Voor de uitslagen klik hier

Voor algemene informatie klik hier

Verslag 7e (laatste) ronde:

Ondanks de vele communiefeesten, schoolfeesten, de verkiezingen (verplicht in België, waardoor sommige ouders niet konden) en het mooie weer, waren er toch maar liefst 47 jongens en meisjes uit Limburg, België en de regio Aken op de finaledag in het stadje Eilendorf bij Aken afgekomen. Voor deze kinderen is het intussen al heel gewoon geworden om een internationaal schaaktoernooi te spelen! De communicatie is niet moeilijk: met de woorden mat, pat en Schach kom je al een heel eind.

De bestgeklasseerden in elke groep mochten een prijs van de prijzentafel uitzoeken. De geluksvogels waren: uit Limburg: Annelie en Olaf de Koning (Maastricht), Ties Dumont (Bocholtz); uit België: Casper Hanssen, Sebastiaan Dubois, Victoria Vdovychenko, Elia Önal, Can Önal, Luca Boatca en Deni Tsounaev; uit Duitsland Simon Wörlen, Shubeil Nazari, Robin Schmidt, Mathilde Alms, Alexander Wieferink, Lenny Przybylek, Richard Schladot, Artur Ismagulov, Ella Stollenwerk en Kevin Groß.

Daarnaast waren er nog eens 37 bekers te verdelen. Het algemeen klassement van de Euregio-Cup werd een prooi voor Zen Huang uit Aken, terwijl Ties Dumont uit Bocholtz oppermachtig was in de Euregio-League. Beste meisje was Victoria Vdovychenko uit Houthalen. De clubklassementen werden gewonnen door SV Chess Bilzen (België) en Voerendaal.

Deze serie toernooien voor de beginnende en ietwat gevorderde jeugdschaker begint een succes te worden. Dat kan alleen door de steun van velen: de jeugdleiders, die elke maand zoveel mogelijk kinderen naar de toernooien meeslepen, de jeugdleiders en ouders die de uitslagen in de verschillende groepen bijhouden, de webmaster Jos Dumont, en niet te vergeten Esther Smael die voor de vele bekers en medailles heeft gezorgd. En natuurlijk de jongens en meisjes zelf, want zonder enthousiaste deelnemers kun je geen toernooi organiseren. Dus een warm applaus voor ons allemaal!

Laatst aangepast op maandag, 27 mei 2019 00:34

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Dinsdag 20 augustus: 

8e ronde Open Maastrichts Zomerschaak Kampioenschap

Donderdag 22 augustus:

Zomersnelschaaktoernooi, Venlo

Zaterdag 7 september:

Parkstad Open, Heerlerheide

Zaterdag 14 september:

Eurode Open, Kerkrade

Zaterdag 21 september:

Najaarsvergadering LiSB, Stein

 

Voor volledige kalender klik hier   

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven