zondag, 06 januari 2019 20:42

Uitslagen en foto's 4e ronde Euregio-cup en Euregio-League voor de jeugd

Geschreven door

2019euregio6janIn de Euregio-Cup en Euregio-League voor de jeugd is op zondag 6 januari in Herzogenrath (Duitsland) de 4e ronde van dit seizoen gespeeld.

De Euregio-Cup / Euregio League is een serie schaaktoernooien, speciaal bedoeld voor beginnende schakers. De Euregio Cup is bedoeld voor jongens en meisjes tot 14 jaar die les krijgen in Stap 1 of Stap 2. De Euregio-League is bestemd voor jongens en meisjes van 14 jaar en ouder of les voor Stap 3 of hoger. De spelers komen uit Zuid-Limburg en de aangrenzende plaatsen in België en Duitsland.

Na twee voorzichtige pioniersjaren is de Euregio-cyclus een succes. Het eerste toernooi van dit seizoen (op zondag 23 september) kende 40 deelnemers in Heerlen. Het tweede toernooi was op zondag 21 oktober in Eupen (België) en trok eveneens 40 jongens en meisjes.

Het derde toernooi was op zondag 25 november in Bilzen (België, vlakbij Maastricht). Op zondag 6 januari 2019 werd het vierde toernooi afgewerkt in Herzogenrath (Duitsland).

Voor de uitslagen van het vierde toernooi op 6 januari klik hier

Voor foto-album klik hier

Voor algemene informatie klik hier

Hier onder een verslag van 6 januari.

Vandaag waren we te gast in Herzogenrath. We telden 42 deelnemers, iets minder dan de vorige keer. Dat had duidelijk te maken met de kerstvakantie en met de griepgolf, die enkele jeugdschakers en jeugdleiders had geveld. Zoals altijd werden de deelnemers verdeeld in groepen van 6 of 5 deelnemers, die een halve competitie met elkaar speelden. Westrijdleider Oliver Schreyer hoefde maar één keer in actie te komen, toen het een beetje te rumoerig werd in de speelzaal. Dat hielp: vanaf dat moment kon je tijdens de partijen een speld horen vallen.

Na afloop van de vijfde ronde was de prijsuitreiking. De beste twee van elke groep mochten een prijs uitzoeken bij de prijzentafel. De gelukkigen waren:
Euregio-Cup: Zen Hoang (Aken), Yvar Musiek (Houthalen), Simon Wörlen (Aken), Seppe Van Achte (Houthalen), Robin Schmidt (Kohlscheid), Avni Sharma (Aken), Jean André Cajiao Garcia (Sittard), Dion Urban (Alsdorf), Nikolai Litvinenko (Landgraaf), Kirill Litvinenko (Landgraaf), Dino Stollenwerk (Herzogenrath), en aanmoedigingsprijzen voor Emily Sieger (Würselen) en Ella Stollenwerk (Herzogenrath).
Euregio-League: Luca Boatca (Houthalen), Yannick Wertz (Kelmis), Giel Smael (Maastricht), Jos Smael (Maastricht), Justin Schönsee (Eupen), Norris Tychon (Eynatten), Anousheh Moonen (Sydney) en Florian Coenen (Aken).

Het volgende toernooi is op zondag 27 januari in Houthalen (België).

Laatst aangepast op zondag, 06 januari 2019 21:57

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Zat. 19 januari

Open Noord-Limburgs snelschaakkampioenschap, Horst

Woe. 23 januari

Scholierentoernooi, Kennedyschool Maastricht

Zon. 27 januari

Euregio jeugdtoernooi, Houthalen  

Maa. 4 februari

4e ronde BSV Open, Blerick

Zondag 10 februari

12e SamSam jeugdtoernooi, Klimmen

Vrijdag 15 februari

Simultaan GM Ivan Sokolov, Landgraaf

 

Voor volledige kalender klik hier   

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven