zondag, 25 november 2018 20:42

Uitslagen en foto's 3e ronde Euregio-cup en Euregio-League voor de jeugd

Geschreven door

2018euregio25novIn de Euregio-Cup en Euregio-League voor de jeugd is op zondag 25 november in Bilzen (België) de 3e ronde van dit seizoen gespeeld.

De Euregio-Cup / Euregio League is een serie schaaktoernooien, speciaal bedoeld voor beginnende schakers. De Euregio Cup is voor jongens en meisjes tot 14 jaar die les krijgen in Stap 1 of Stap 2. De Euregio-League is voor jongens en meisjes van 14 jaar en ouder of les voor Stap 3 of hoger. De spelers komen uit Zuid-Limburg en de aangrenzende plaatsen in België en Duitsland.

Na twee voorzichtige pioniersjaren is de Euregio-cyclus een succes. Het eerste toernooi van dit seizoen (op zondag 23 september) kende 40 deelnemers in Heerlen. Het tweede toernooi was op zondag 21 oktober in Eupen (België) en trok eveneens veertig jongens en meisjes.

Het derde toernooi was op zondag 25 november in Bilzen (België, vlakbij Maastricht). 

Voor uitslagen van 25 nov. klik hier

Voor foto-album klik hier

Voor algemene informatie klik hier

Hier onder een verslag van 25 nov.:

Deze keer trokken maar liefst 51 jongens en meisjes uit Zuid-Limburg,  België en Duitsland naar het Vlaamse Bilzen, waar we te gast waren bij de Stichting Limburgse Schaakacademie (SLiM). Er was voorzien in twee mooie schaakruimtes terwijl de ouders het zich makkelijk maakten in het cafégedeelte. Zo speelde iedereen in een rustige omgeving enthousiast en in het algemeen erg sportief zijn partijen.

Toen de rook na vijf partijen was opgetrokken - het was overigens de hele dag behoorlijk nevelig - mochten de acht groepswinnaars een beker - een extra prijs van SLiM, bedankt! - in ontvangst nemen. De groepswinnaars waren: in de Cup: Flint Lieverse, Casper Hanssen, Victoria Vdovychenko, Iren Vander Beek, Thiebe Dreussaert en Justys Vander Beek; in de League: Ties Dumont, Yannick Wertz en Tijs Bruinen..De nummers twee en drie van elke groep mochten een prijs uitkiezen van de prijzentafel. De gelukkigen waren: Zen Hoang, Sebastiaan Dubois, Sem Kok, Annelie de Koning, Florian Dubois, Yvar Musiek, Thibaut Hermans, Maxima Nysen, Samuel Weynand, Tijs Brackez, Sam Brien, Tyrone Andermahr, Andy Ismaiel, Dorothea Schunk, Bob Vonken, Luca Boatca, Jelmar Klinkenberg, Deni Tsounaev, Jan Klinkenberg en Jop Klinkenberg.

Het volgende toernooi is op zondag 6 januari bij SV Herzogenrath in Duitsland.

Laatst aangepast op dinsdag, 27 november 2018 09:23

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Aankomende activiteiten

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb 

 

png bpb.fw

 

png ispw.fw

Ga naar boven