zondag, 21 oktober 2018 17:42

Uitslagen 2e ronde Euregio-cup en Euregio-League voor de jeugd

Geschreven door

euregioEupen21102018In de Euregio-Cup en Euregio-League voor de jeugd is op zondag 21 oktober in Eupen (België) de 2e ronde van dit seizoen gespeeld.

De Euregio-Cup / Euregio League is speciaal bedoeld voor beginnende schakers (les voor Stap 1 of Stap 2, niet ouder dan 14 jaar). Alle overige jeugdspelers (14 jaar en ouder, of les voor Stap 3 of hoger) komen uit in de Euregio-League.

Na twee voorzichtige pioniersjaren lijkt de Euregio-cyclus, een serie schaaktoernooien speciaal gericht op de beginnende jeugdschakers die nog niet zo lang bij een club schaken, een groot succes te worden. Maar liefst 40 jongens en meisjes vonden de weg naar A Gene Bek in Heerlen, waar op zondag 23 september het eerste toernooi van de derde Euregio-cyclus werd georganiseerd.

De tweede ronde van de Euregio-jeugdschaakcyclus was op zondag 21 oktober in Eupen (België). Ook nu was er een grote deelname. De schakers waren welkom in het prachtige clubgebouw van de plaatselijke schaakclub Rochade. Veertig jongens en meisjes uit Zuid-Limburg en de aangrenzende gemeenten in België en Duitsland speelden mee. De schakers werden ingedeeld in groepen van vijf of zes spelers, zodat iedereen vijf ronden kon spelen.

De schaakclub Rochade had voor de besten van deze dag zes bekers uitgeloofd. Na spannende strijd mochten de volgende schakers een glimmende bokaal mee naar huis nemen:


Euregio-League: 1. Luca Boatca (SV Vier Pionnen Houthalen), 2. Ties Dumont (SV Voerendaal), 3. Bob Vonken (SV Voerendaal).

Euregio-Cup: 1. Zen Hoang (Aufwärts Aachen), 2. Myrthe de Koning (Bernard Lievegoedschool Maastricht), 3. Flint Lieverse (SV Voerendaal + Bernard Lievegoedschool).

De besten van de overige groepen mochten een prijs van de prijzentafel  uitkiezen. De gelukkigen waren: Sebastiaan Dubois (Chess Bilzen), Sem Kok (SV Voerendaal), Annelie de Koning (Bernard Lievegoedschool), Luka Evans-Mastboom (Bernard Lievegoedschool), Robin Schmidt (SV Herzogenrath), Raphael Grandia (SLiM Hasselt), Sönke Korr (Arminia Eilendorf), Loris Berendhuysen (DJC Stein), Yvar Musiek (SLiM Hasselt), Halid Askhabov (Rochade Eupen), Justin van Wijk (SV Voerendaal) en Justin Schönsee (Rochade Eupen).

Het volgende toernooi zal zijn op zondag 25 november, in Bilzen (België, vlakbij Maastricht).

Voor volledige uitslagen klik hier

Voor foto-album klik hier

Voor algemene informatie klik hier

 

Laatst aangepast op maandag, 22 oktober 2018 11:08

1 Reactie

  • Reactielink Lisette de Koning zondag, 21 oktober 2018 19:35 Geplaatst door Lisette de Koning

    De kinderen hebben weer een geweldige schaakdag gehad. Dank daarvoor! Alleen in het verhaal hieboven is de naam van een van de kinderen niet goed geschreven. Het is Annelie de Koning en niet Annette de Koning.

    Vriendelijke groet,
    Lisette de Koning

    Rapporteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Ga naar boven