zondag, 28 januari 2018 23:16

Verslag en fotoreportage van 10e SamSam jeugdtoernooi in Klimmen

Geschreven door

Op zondag 28 januari vond het 10e SamSam jeugdtoernooi plaats in café-zaal Keulen in Klimmen.

Dit toernooi wat in 2013 voor het eerst georganiseerd werd door de bevriende schaakverenigingen SV Voerendaal en DJC Stein (Sam Sam) wordt twee keer per jaar georganiseerd en maakt deel uit van de Jeugd Grand Prix cyclus van de LiSB.

Deze keer vonden 60 spelers en spelertjes de weg naar zalencentrum Keulen in Klimmen. Vooral de vele schooljeugd, dus niet aangesloten bij een schaakclub, was in grote getallen op komen dagen. Een speciaal bedankje aan Cindy Harder die de coördinatie op zich nam namens de vele scholen van 'Op Zijn Plaats'. Het toernooi had ook een internationaal karakter met spelers uit Duitsland en België.

Er werd gestreden in 8 leeftijdscategorieën, lopend van 6/7-jarigen (H groep) tot de oudere jeugd van 19/20 jarigen (A groep). De hoogste twee categorieën, de A en B groepen werden samen ingedeeld, de C en D groepen ook en de E t/m H groepen ook. Zo kon iedereen spelen tegen gelijkwaardige tegenstanders.

In de hoogste groepen (AB) werd gestreden om geldprijzen, voor de andere groepen waren mooie bekers te winnen.

Rond de klok van 12 was de indeling klaar en konden de spelers beginnen. Vol enthousiasme werden de klokken ingedrukt en kon de strijd beginnen. In de AB groep was de deelname van Tommy Grooten opmerkelijk te noemen. Tommy is namelijk pas 7 jaar oud maar is wat je noemt een groot talent. Hij heeft het schaken geleerd van zijn vader en moeder, beiden bekende en sterke schakers en dat was te merken op het bord. We zullen nog veel van Tommy gaan horen schat ik zo.

Verder speelde er ook een Fide-meester mee in de AB groep, zou het iemand lukken om punten te pakken tegen Fatih Baltic (B-groep).

Na 7 ronden kon de einduitslag opgemaakt worden. Er was slechts 1 speler die alle wedstrijden gewonnen had en dat was Eric Starmans, hij won niet alleen de C-categorie maar was ook eerste in de CD-groep, een uitstekende prestatie Eric! De winnares van de D-categorie werd Sara Baltic met 5,5 uit 7. Sara is de zus van Fatih en zal in haar broer een goede leraar hebben gehad.

In de jongste groep (E t/m H) was het erg knap dat een F speler de groep won, dat was Matei Govoreanu met 6 uit 7. De winnaar van de E categorie was Jelmar Klinkenberg, hij had ook 6 punten uit 7 gehaald maar was op weerstandspunten net tweede geworden in de EH groep. Ook Oscar Kuipers had met 6 uit 7 het uitstekend gedaan en werd daarmee tweede in de E groep, deze drie heren waren de baas in de EH groep.

Niet minder imposant was de overwinning van Philip Dell in de H groep (4 uit 7) en David Lel won de G groep (2,5 uit 7).

De winnaar van de AB groep is Fatih Baltic geworden maar heeft toch twee remises moeten accepteren, hij won dus ook de B groep met 6 uit 7. Borna Mohammadi Nia won de A groep met 5,5 uit 7.........en Tommy Grooten is het gelukt om gedeeld derde te worden in de B groep, uitstekend gedaan tegen al dat schaakgeweld van die bijna volwassen kerels en dames!

Voor volledige uitslagen klik hier (pdf-bestand)

Voor fotoreportage klik hier

Laatst aangepast op dinsdag, 03 april 2018 19:26

Media

2018 10e SamSam jeugdtoernooi, Klimmen

Zoeken

Facebook Pagina

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb

Aankomende activiteiten

Ga naar boven