maandag, 24 september 2018 00:43

Uitslagen en foto's 1e ronde Euregio-cup en Euregio-League voor de jeugd

Geschreven door

2018foto23septIn de Euregio-Cup en Euregio-League voor de jeugd is op zondag 23 september in Heerlen de 1e ronde van dit nieuwe seizoen gespeeld.

De Euregio-Cup / Euregio League is speciaal bedoeld voor beginnende schakers (les voor Stap 1 of Stap 2, niet ouder dan 14 jaar). Alle overige jeugdspelers (14 jaar en ouder, of les voor Stap 3 of hoger) komen uit in de Euregio-League.

Na twee voorzichtige pioniersjaren lijkt de Euregio-cyclus, een serie schaaktoernooien speciaal gericht op de beginnende jeugdschakers die nog niet zo lang bij een club schaken, een groot succes te worden. Maar liefst 40 jongens en meisjes vonden de weg naar A Gene Bek in Heerlen, waar op zondag 23 september het eerste toernooi van de derde Euregio-cyclus werd georganiseerd.

Voor het eerst aan een echte schaakwedstrijd meedoen was voor de meesten een heel spannende ervaring. Zeker omdat het ook nog eens een internationaal evenement was: naast 22 Limburgse schaaktalenten waren er ook 10 uit België en 8 uit Duitsland gekomen.
Rond het begintijdstip zat iedereen ongeduldig te wachten totdat de officiële opening eindelijk achter de rug was. Nadat het startsein ten slotte gegeven was, was het als bij toverslag muisstil in de zaal. Het enige wat je nog hoorde, was het getik wanneer er ergens een stuk geslagen werd. Een groep stille kinderen, geconcentreerd bezig met hun schaakpartij, - veel juffen en meesters zouden hun kinderen niet herkennen.
Na vijf partijen schaken was de prijsuitreiking. De succesvolste schakers mochten een prijs van de prijzentafel uitzoeken. De gelukkigen waren deze keer: Simon Wörlen, Avni Sharma, Zen Hoang, Shubeil Nazari en Espen Günther uit Duitsland; Seppe Van Achte, Luca Boatca, Casper Hanssen en Maxima Nysen uit België; en uit Limburg: Flint Lieverse, Bob Vonken, Ties Dumont, Annelie de Koning, Myrthe de Koning, Jos Smael en Roef Peeters.

Het volgende toernooi in deze cyclus is op zondag 21 oktober. We spelen dan in Eupen (België). We verwachten dan nog meer spelers dan vandaag!

Voor de uitslagen van de wedstrijden van 23 sept. klik hier

Voor een foto-album van de wedstrijden van 23 sept. klik hier

Voor meer informatie klik hier

 

Laatst aangepast op maandag, 24 september 2018 01:51

Zoeken

Facebook Pagina

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb

Aankomende activiteiten

Vrij. 28 sept.

1e ronde TOP-Competitie, DJC Stein

Vrij. 28 sept.

SchaakRockNacht, Kerkrade

Zat. 29 sept.

Hyfass Adviesgroep toernooi, Bergen

Woe. 3 okt.

Schoolschaaktoernooi, 14.00 uur in Weert

Zat. 6 okt.

2e ronde KNSB-competitie

 

Voor volledige kalender klik hier   

Ga naar boven