zondag, 28 januari 2018 20:40

Fotoreportage van jeugdtraining Boris Friesen in Tegelen

Geschreven door

In het seizoen 2017-2018 bestaat de mogelijkheid voor jeugdspelers om mee te doen aan trainingen van Boris Friesen in Tegelen.

De trainingen van Boris Friesen vinden plaats in ontmoetingscentrum Glazenap in Tegelen. 

Voor een fotoreportage van de training van zondag 28 januari klik hier

In het verleden moesten onze jeugdspelers voor deze trainingen naar ’s-Hertogenbosch. Door die afstand was de deelname van de Limburgse jeugdspelers aan deze trainingen beperkt. Reden voor de Tegelse Schaakvereniging om in samenwerking met de LiSB en de KNSB de stertrainingen naar Tegelen te halen. Dit seizoen voor het 3e jaar op rij, nu met 16 deelnemers. In ieder seizoen worden 8 trainingen afgewerkt van ieder 2 uur. Inmiddels hebben 5 van de 8 trainingen plaats gevonden. De trainingen worden gegeven door Boris Friesen, een door de KNSB erkende fulltime schaaktrainer.

Er wordt getraind in drie groepen. De eerste groep bestaat uit kinderen die stap 1 hebben afgerond en in stap 1 extra bezig zijn. Zij werken tijdens de trainingen in stap 1 plus en doen daarnaast veel oefeningen met extra uitdaging en uitspeelstellingen. In de 1 stergroep zitten kinderen die stap 2 hebben afgerond. Deze groep heeft geen werkboek voor de trainingen. Ook in de 2 stergroep, bestaande uit schakers van stap 3 niveau en hoger, wordt geen werkboek gebruikt. Zij krijgen alle materiaal losbladig, waarbij veel van de onderwerpen niet in de stappenwerkboeken staan of in de clubtrainingen vaak niet of weinig worden behandeld.

In de trainingen ligt de nadruk op het gebruik van strategieën, het verhogen van de bordvisie, het leren vooruitdenken en rekening houden met de tegenstander. De leerlingen werken regelmatig in tweetallen of kleine groepjes, al dan niet in wedstrijdvorm, waarbij ze veel van elkaar kunnen leren. Er worden tijdens de trainingen diverse stellingen uitgespeeld om het geleerde direct in de praktijk te brengen.

Laatst aangepast op zondag, 28 januari 2018 20:45

Media

2018 Jeugdtraining Boris Friesen in Tegelen

Zoeken

Facebook Pagina

Bekijk ook onze facebook pagina.

facebook pagina logo lisb

Aankomende activiteiten

Ga naar boven